Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Kraj dostane od státu 10 milionů na náklady s koronavirem. Použije je k zabezpečení očkování

Jihočeský kraj by měl dostat od ministerstva financí deset milionů korun na krytí nákladů souvisejících s řešením koronaviré pandemie. Peníze chce využít primárně na zabezpečení očkování. Část bude použita také na provoz škol, které zajišťují péči o děti zaměstnanců složek integrovaného záchranného systému.

„Zejména v současné době, kdy je nutno co nejrychleji zabezpečit v krajích očkování, jsem opravdu rád, že ministerstvo financí vyhovělo naší žádosti a finanční prostředky nám poskytlo. Všechny kraje i tak samozřejmě hradí celou řadu dalších nákladů spojených se zajištěním očkování z vlastních rozpočtů,“ okomentoval krok ministerstva hejtman kraje Martin Kuba.

Kromě zabezpečení očkování chce kraj část peněz použít na provoz škol, které se v této době starají o děti, jejichž rodiče jsou zaměstnanci IZS, zdravotníci nebo pracovníci sociálních služeb.

O účelovou dotaci na řešení krizových situací se kraje ucházely už loni. Kladně byla jejich žádost vyřízena v březnu při 1. vlně pandemie. V říjnu ale jejich dvě opakované žádosti o uvolnění 140 milionů korun Ministerstvo financí zamítlo s tím, že účelová rezerva finančních prostředků v kapitole Všeobecná pokladní správa státního rozpočtu je pro rok 2020 již vyčerpána.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeský kraj, ministerstvo financí, koronavirus, očkování, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dostane od státu 10 milionů na náklady s koronavirem. Použije je k zabezpečení očkování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.