Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihostroj jede naplno. V letošním roce zvyšuje tarifní mzdy minimálně o deset procent

PR článek

Za uplynulých 25 let se velešínský Jihostroj stal firmou s globální působností. Vyvíjí, vyrábí a prodává technicky náročné výrobky vlastní konstrukce, které dodává od Aljašky až po Jižní Koreu. Hydraulická zubová čerpadla, hydraulické motory, regulační systémy leteckých motorů, pomocné energetické jednotky a regulátory vrtulí spolehlivě pracují v Andách, na Antarktidě, na Sibiři nebo nad Atlantikem. Obrazně lze říct „zachraňuje životy, vozí lidi“.

To vše je dílem zkušených a zručných vývojářů, techniků a dělníků. Výrobky jsou vyráběny na špičkových technologiích, do nichž Jihostroj investoval v novodobé historii okolo miliardy korun. Firma se velmi zodpovědně chová k životnímu prostředí, a významně podporuje společenské, volnočasové a charitativní aktivity. V roce 2019 oslavila firma stoleté výročí své existence, a prvních 100 let je dobrým základem pro další růst.

Jihostroj je výjimečný také tím, že jako jihočeská firma působí celosvětově. Společný podnik funguje v Rusku, připravuje se založení poboček v USA, Argentině a v Indii. Veškeré vytvořené zdroje jsou zpětně investovány do rozvoje společnosti a jejích technologií. Stabilita firmy je založena na vlastním technickém know-how, protože veškeré výrobky jsou vyvíjeny, testovány a vyráběny v Jihostroji.

Společnost se dlouhodobě snaží o udržení zdravého kolektivu kvalifikovaných zaměstnanců, kteří chtějí spolupracovat na dalším rozvoji společnosti a jsou otevřeni dalším výzvám. Podstatnou roli sehrává i dlouhodobá spolupráce se středními a vysokými školami.

„Firmu tvoří především zaměstnanci“

Přes komplikovanou situaci během loňského roku zůstal Jihostroj v plném provozu, nepropouštěl, naopak přijímal nové pracovníky do kvalifikovaných pracovních pozic a bude v tom pokračovat navzdory pandemii Covid-19 i v letošním roce. I z tohoto důvodu společnost Jihostroj trvale pracuje na profesním i mzdovém rozvoji zaměstnanců. Vedení Jihostroje si velice váží práce zaměstnanců a ví, že firmu tvoří především oni. Pro letošní rok byla uzavřena kolektivní smlouva s nárůstem tarifní části mzdy v průměru o 10 až 14 procent. Společnost má jasný plán na rok 2021, jenž by měl zajistit opět solidní hospodářské výsledky.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihostroj, tarifní mzdy, zaměstnanci, firma, Velešín, Jižní Korea, Antarktida, Atlantský oceán, Aljaška, Sibiř, Rusko, USA, Indie, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj jede naplno. V letošním roce zvyšuje tarifní mzdy minimálně o deset procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.