Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Třicítka žen se naučí programovat weby. Získejte stipendium a buďte u toho

PR článek

Nezisková organizace Czechitas, která napomáhá ženám vstoupit do IT oborů, otevírá v Českých Budějovicích už druhou Digitální akademii, tentokrát zaměřenou na vývoj webových stránek. Akademie začíná na začátku března a během patnácti týdnů se třicet žen naučí kódovat webovou stránku, programovat, nastavit uživatelské rozhraní a mnoho dalších věcí, které jim umožní, aby na začátku června dokázaly představit svůj vlastní web na závěrečném galavečeru.

„Navazujeme na velice úspěšný první běh testovací akademie v Českých Budějovicích, kdy jsme se na vlastní oči přesvědčili, že když se skloubí motivace a zápal účastnic společně s nadšením a profesionalitou lektorů a koučů, tak se za tři měsíce díváme na sebevědomé, vzdělané budoucí juniorní testerky. Loňskou akademii jsme převážně realizovali v on-line prostředí, takže se případného on-line startu webové akademie nebojíme, ale zároveň věříme, že se v průběhu setkáme i naživo,” dodává vedoucí pobočky Žaneta Kubová Andělová.

Během akademie ženy absolvují blok povinných i nepovinných předmětů a exkurze do firem. Budou vedeny zkušenými mentory při zpracování svých projektů. Kromě toho absolvují i kariérní poradenství a s ním spojené individuální konzultační hodiny. Všechny předměty a konzultace budou ve večerních hodinách nebo o víkendu, aby účastnice mohly své vzdělávání skloubit i se svou prací nebo rodinou.

Stejně jako v loňském roce je možné patnácti účastnicím poskytnout stipendium od Evropské unie z Operačního fondu Zaměstnanost, a díky tomu mohou akademii absolvovat zcela zdarma.

„Abychom mohli stipendium poskytnout, musí uchazečky splňovat následující podmínky. Žít v Jihočeském kraji, mít děti mladší 15 let nebo být zaměstnány v IT, ale nepracovat tam přímo na IT pozici,” upřesňuje Kubová Andělová.

Přihlášky lze posílat do konce ledna. Více informací o projektu a povinných vstupních požadavcích naleznete ZDE. Pokud ještě zvažujete, zda se do akademie přihlásit, poslechněte si příběhy dvou účastnic z minulého běhu ZDE. Kurzu se může zúčastnit pouze 30 studentek, proto neváhejte a přihlašte se ještě dnes.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Czechitas, IT, školení, vzdělání, České Budějovice, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicítka žen se naučí programovat weby. Získejte stipendium a buďte u toho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.