Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vakcinační centra na jihu Čech budou na výstavišti, v hotelu nebo sportovní hale. Budějcké spustí zkušební provoz zítra

Krajský krizový štáb dnes schválil sedm vybraných objektů, ve kterých budou vysokoprůtoková očkovací centra. V nich bude probíhat očkování podle strategie, kterou představil hejtman kraje na začátku ledna. Už zítra bude v budějckém centru zahájen zkušební provoz, v rámci kterého budou naočkovaní zdravotníci záchranné služby.

Velkokapacitní centra vzniknou v krajském a šesti okresních městech. V Českých Budějovicích bude očkovací centrum na výstavišti v Pavilonu T1, v Českém Krumlově ve Sportovní hale, v Jindřichově Hradci na Fakultě Vysoké školy ekonomické, v Písku v Nemocnici Písek, v Prachaticích v Hotelu Park, ve Strakonicích v tělocvičně STARZu a v Táboře nejprve v Nemocnici Tábor a posléze na zimním stadionu.

Provoz center bude mít podle hejtmana Martina Kuby na starost vždy příslušná nemocnice. „Zahájení provozu vakcinačního centra v Českých Budějovicích odstartuje zkušebním provozem v úterý 19. ledna. Do konce týdne bude zahájení v Písku a v Táboře v nemocnici, kde výstavba centra bude později přesunuta na táborský zimní stadion, kde je příprava nejnáročnější. Očkovací centra v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Prachaticích a Strakonicích se momentálně připravují a v nejbližších dnech započne jejich výstavba,“ nastínil hejtman. Podle něj by měla být všechna centra v provozu do konce února.

Zatím se očkuje v nemocnicích

Prozatím se mohou senioři nechat očkovat v jednotlivých nemocnicích, které podle kraje zatím kapacitně vyhovují. „Je ale logické, že časem budeme muset kapacity navyšovat už proto, že k novým zájemcům přibude nutnost přeočkování těch dřívějších. Právě proto je nezbytné vybudovat OČKOcentra, která by měla zatím fungovat do 30. června,“ vysvětlil hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky koronavirus, očkování, očkovací centra, vakcinační strategie, Jihočeský kraj, Martin Kuba, očkovací centrum, Česko, nemocnice, České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Písek, Vysoká škola ekonomická v Praze, Prachatice, Nemocnice Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcinační centra na jihu Čech budou na výstavišti, v hotelu nebo sportovní hale. Budějcké spustí zkušební provoz zítra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.