Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné teplákovky. Dítě se v ní může uškrtit

Česká obchodní inspekce zjistila na českém trhu dětskou teplákovku, která může být pro děti nebezpečná. Jedná se o teplákovou soupravu značky Yvon Fashion, která nesplňuje požadavek na bezpečnost dětských oděvů. Pokud se při obvyklém používání tohoto výrobku utáhnou šňůry v oblasti hrdla dítěte, může dojít k následnému uškrcení.

Teplákovka, kterou ČOI zajistila, je určena šestiletým dětem. Soupravu tvoří mikina s kapucí černé barvy s různými aplikacemi a tepláky černé barvy s růžovou aplikací. Na přední straně mikiny jsou zažehleny nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER CLUB, ATHL.DEPY COLLEGE OF 1986. V horní části mikiny je nášivka s vyobrazením lva a textem CHAMPIONS 86. Na spodu mikiny je v pružném lemu nášivka s nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER, CHAMPIONS. Mikina má v oblasti hlavy a krku kapuci, na které je zhotoven tunýlek s provlečenou funkční růžovou šňůrou s volnými konci pro stažení kapuce. Volné konce tkanic jsou zataveny proti roztřepení.

Tato dětská tepláková souprava, respektive mikina s kapucí nesplňuje požadavky na bezpečnost dle zákona o obecné bezpečnosti výrobků. „Oblečení určené pro malé děti nesmí být navrhováno, vyráběno nebo dodáváno se šňůrami na stažení nebo funkčními šňůrami v oblasti hlavy, krku nebo horní části hrudníku. Utažením šňůr v oblasti hrdla dítěte může dojít až k následnému uškrcení,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Tepláková souprava byla okamžitě stažena z prodeje. Správní orgán dále nařídil zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří uvedený výrobek v kontrolované provozovně prokazatelně zakoupili.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČOI

Štítky tepláky, mikina, zákaz, nebezpečí, ČOI, Praha, šňůra, Česká obchodní inspekce, New York, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři zakázali prodej nebezpečné teplákovky. Dítě se v ní může uškrtit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.