Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jiří Macura z firmy Muskox: Skelná či minerální vata při zateplování vašeho stavení? Kdepak, tomu už dávno odzvonilo

PR článek

Moderní zateplení PUR pěnou? Dle českobudějovické firmy Muskox s.r.o. správná volba. Povídali jsme si s jejím majitelem Jiřím Macurou.

Můžete představit stříkanou pěnovou izolaci?
Dnešní doba jde strašně rychle dopředu a tlačí na vysoké požadavky, což PUR pěna splňuje na 100 %. Její velikou výhodou je zdravotní nezávadnost. Nutriční hodnota je 0, tudíž nechutná hlodavcům, netvoří se v ní bakterie či plísně. Má super expanzní vlastnosti, proto při aplikaci několikrát násobně vyroste, čímž vyplní všechny spáry, díry či nerovnosti. Její finální podoba je jednotvárná beze spár, čímž dochází k zamezení vzniku tepelných mostů. Kvůli lidem, kteří tuto technologii neznají, vzniká mnoho mýtů. Jedním z nich je, že střecha přestane dýchat. Rád bych to lidem vyvrátil… V dnešní době máte dva hlavní druhy PUR pěn. Tím je měkká pěna s otevřenou buněčnou strukturou, která je plně difuzně otevřená (jak se říká „prodyšná“). Nejčastěji se používá v rodinných domech - do krovů, podlah či sádrokartonových stěn. Slouží i jako výborná akustická izolace. Druhou je tvrdá pěna s uzavřenou buněčnou strukturou, která výborně funguje třeba na trapézový plech do hal či nějakých průmyslových objektů na zamezení kondenzátů. Především má výborné izolační vlastnosti. 

Českobudějovická společnost MUSKOX s.r.o. se specializuje na stříkané izolace a realizace betonových podlah v celé České republice.

www.muskox.cz

Jak jste se k PUR pěnám dostal? 
Je to vtipný příběh. (úsměv) V hospodě u piva v mých rodných Volarech mi pražský kamarád Roman nabídl zaměstnání v jeho firmě Asteco s.r.o. zaměřující se na prodej a servis aplikačních zařízení na PUR pěny. Šli jsme do toho společně a já tak získal super zkušenosti. Servisoval jsem stroje na výrobu PUR pěn a postupem času si uvědomil, že by bylo fajn jít svým vlastním směrem. Roman mi to umožnil a hodně mi v začátcích pomohl, čímž mu moc děkuji. Vážím si toho!

Proč zrovna název Muskox s.r.o.?
Chtěli jsme vymyslet něco originálního s příběhem. Muskox (česky Pižmoň) je symbol odvahy a odolnosti. Žije v otevřené tundře, kde musí vzdorovat nejen krutým mrazům, ale hlavně ledovým vichrům. Naše stříkaná pěna zajistí, aby vaše obydlí bylo chráněno jak v zimě před chladem, tak v létě před horkem. Vynikající tepelná izolace = Muskox.

Věnujete se jenom izolacím? 
Kdepak… Mým cílem je firmu pomalu rozšiřovat, ale jen takovým stylem, abychom si zachovali kvalitu. Je důležitější než kvantita. Přesně před rokem na podzim jsme otevřeli nové odvětví, kterým jsou realizace betonových podlah. Mám tam super partu pod vedením mého bývalého spolužáka Bohouše, na jehož se mohu stoprocentně spolehnout. Odvádí velmi kvalitní práci, díky které máme jen samé kladné recenze od spokojených zákazníků.

Proč by si měli lidé zvolit služby firmy Muskox?
Jsme mladý přátelský kolektiv, který dělá svou práci s radostí a naplno. Při poptávce rychle reagujeme. Díky naším plně mobilním sestavám dokážeme rychlé a kvalitní práce po celé České republice. Veškeré informace naleznete na našem webu. Telefonní číslo pro objednávky je 606245454.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Muskox, zateplování, PUR pěna, Jiří Macura, pěna, podlaha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Macura z firmy Muskox: Skelná či minerální vata při zateplování vašeho stavení? Kdepak, tomu už dávno odzvonilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.