Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po sedmi letech končí Jan Němec na pozici hlavního architekta města

Sedm let působil Jan Němec jako externí pracovník na pozici hlavního architekta pro České Budějovice. K poslednímu březnu ale tuto pozici opouští. Stane se tak po dohodě s městem. Důvodů k odchodu měl podle svého vyjádření Němec několik.

„Ano, je to pravda. Moje působení na radnici skončí 31. března,“ reagoval architekt Jan Němec na dotaz redakce. „Na toto místo jsem jako externí spolupracovník Útvaru hlavního architekta nastoupil přesně před sedmi lety a nyní je opouštím. Město již delší dobu zvažuje jiné uspořádání tohoto magistrátního odboru a s větším závazkem pro hlavního architekta,“ uvedl s tím, že je ale více důvodů, proč nemůže na nové podmínky města přistoupit. Podle svých slov odchází po vzájemné dohodě.

Kdo by měl být na jeho pozici zatím není jasné. Ze strategického plánu města vyplývá, že už město se stejnou pozicí nepočítá. Vzniknout by měl ale post urbanisty – manažera, který by podle města nastavil novou koncepci útvaru. „Ve vedení jsme se dohodli, že je třeba útvar hlavního architekta inovovat v souladu s trendy dnešní doby. Potenciální uchazeči samozřejmě musejí znát podrobně naše město, ale i urbanismus a architekturu. Očekáváme, že nám předloží své vize, které dokážou Budějovice posunout dál,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička. Dodal, že nově vzniklý subjekt by nemusel být nutně součástí magistrátních odborů, ale mohl by fungovat samostatně s dostatečnými kompetencemi.

Němec se podle svých slov vrátí k úkolům, které po dobu svého působení na radnici odkládal. „Měl jsem neopakovatelnou možnost seznámit se s mimořádným, i když mnohdy nevyužitým, potenciálem města Českých Budějovic. Poznatky o něm bych nerad nechal roztroušené ve svých poznámkách a vyjádřeních a chtěl bych je sestavit do srozumitelnější podoby, i když třeba jen pro vlastní potěšení,“ dodal Němec.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jan Němec, hlavní architekt, České Budějovice, architekt, Březno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sedmi letech končí Jan Němec na pozici hlavního architekta města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.