Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stříkaná pěna je moderní řešení zateplení, říká jednatel firmy CZ pěna Martin Hrubý

PR článek

Izolace nástřikem je v dnešní době moderní způsob zateplení, který se používá při budování novostaveb i rekonstrukci staršího bydlení. Všeobecně známé izolační materiály jako například různé druhy vaty jsou stále častěji nahrazovány modernějšími řešeními. Právě takovým je stříkaná polyuretanová pěna.

Nejmodernější a nejúčinnější způsob zateplení

Stříkaná PUR pěna, neboli polyuretanová stříkaná izolace, je jeden z nejúčinnějších izolačních materiálů na světě. Jde o materiál, který má více jak pětatřicetiletou historii ve stavebnictví po celém světě. Stříkanou pěnovou izolaci EXY Spray System odborníci označují za nejmodernější a nejúčinnější způsob zateplení, který vydrží po celou dobu životnosti stavby. Bezespárá izolační vrstva splní požadavky každého zákazníka bez kompromisu.

Hlavní výhodou Honter PUR pěny oproti běžným izolačním materiálům jako jsou minerální vata nebo foukaná celulóza je, že pěna nemění své izolační vlastnosti ani tvar po celou dobu životnosti budovy. Vytvoří bezespárovou vrstvu, mikroskopickou buněčnou strukturu homogenní pěny, která vyplní veškeré dutiny, spáry a perfektně zaizoluje i těžko dostupná místa. Výhodou této izolační metody je rovněž absence jakýchkoli mechanických ukotvení, které by jinak přispívaly ke vzniku tepelných mostů. Pěna se v šikmých podstřeších nesesouvá a nehrozí, že by časem ztratila objem, což se u jiných konvenčních materiálů stává běžně.

Rozdělení pěn na tvrdé a měkké

Pěny se pro zjednodušení rozdělují na měkké a tvrdé. Tvrdé jsou s uzavřenou strukturou buněk, kdy od pěti centimetrů fungují i jako hydroizolace a nepropouštějí páry, takzvaně nedýchají. Tvrdé pěny se používají na izolaci podlah, základů, soklů, plechových hal a nádrží. Přilnou přímo k povrchu a vytváří nepřerušovanou a trvalou vrstvu.

Měkké pěny s otevřenou strukturou buněk jsou naopak difúzně otevřené a umožňují budově dýchat. Jsou nejpoužívanější a cenově nejdostupnější pro dlouhodobé zateplení.  Používají se do podkroví, stropů, podlah nebo dřevostaveb, tedy všude tam, kde se nyní používá skelná nebo minerální vata. Pěny se nanáší jako kapalina a během několika sekund dokáží stopadesátkrát navýšit svůj objem.

Pěna je po aplikaci zdravotně nezávadná

Hlavní výhody:

- dokonale vyplní všechna i těžko dostupná místa
- vytvoří se bezespárová homogenní vrstva izolace
- pěna časem nesléhává a nemění tvar
- po navlhnutí sama vyschne a dál izoluje beze změny struktury nebo tloušťky
- rychlost aplikace, běžný rodinný dům za jeden den
- nehořlavá ve třídě E
- nechutná hlodavcům
- aplikace přímo na difuzní folii, nebo dřevěný záklop, bez nutnosti kotvení

Samozřejmostí je, že pěna je po aplikaci zdravotně nezávadná a neuvolňují se z ní žádné toxické látky. Další výhodou použití pěny je fakt, že vlhké dřevo z nově postaveného krovu pod pěnou krásně vyschne a nehnije. Zajímavostí je, že firma Rigibs zařadila pěnu EXY 09 oficiálně do konstrukce podkroví pro požární odolnost REI 30, respektive 45 minut.

Není pěna jako pěna

Není však pěna jako pěna. „My ve firmě CZ pěna s.r.o. z Českých Budějovic jsme vsadili na lídra trhu a tou je výrobce pěn a materiálů s tím spojené firma HONTER Company s.r.o. Vlastní výzkum a produkce firmy probíhá v Německu,“ uvádí Martin Hrubý, jednatel firmy CZ pěna s.r.o.

Zdaleka ne všechny společnosti, které se v Česku aplikací pěny zabývaly a zabývají, disponují certifikovanými produkty. „Mnohdy jde o překupníky, kteří dovážejí materiál ze zahraničí a nejsou dostatečně srozuměni s jeho parametry a způsobem uplatnění. Jejich působení na trhu často probíhá metodou pokus omyl a rozhodně nemohou zaručit dlouhodobou trvanlivost výsledku,“ vysvětluje Martin Hrubý a doplňuje, že například v kategorii nehořlavosti jsou konkurenční produkty řazeny na nejhorší místa. V minulosti bylo v této oblasti stavebnictví zjištěno i padělání technických produktových listů.

CZ pěna s.r.o. používá výhradně materiály dodané od firmy HONTER Company s.r.o., která má veškeré certifikace a zkoušky jak pro evropský, tak pro český trh.

Další informace na webech: www.czpena.cz a www.honter.cz.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky stříkaná pěna, CZ pěna, Martin Hrubý, pěna, materiál, izolační materiál, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříkaná pěna je moderní řešení zateplení, říká jednatel firmy CZ pěna Martin Hrubý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.