Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Konec občerstvení v jednorázových obalech. Od dubna budou v Budějcích povinné vratné kelímky

Od dubna letošního roku bude město na všech svých kulturní, sportovních a dalších akcích požadovat, aby se občerstvení prodávalo do vratných obalů. Stejnou povinnost budou mít ti, kteří budou pořádat akce na pozemcích města nebo nájemci předzahrádek. Město se tím snaží zredukovat užívání jednorázových plastů.

„Vzhledem k tomu, že naše chování ovlivňuje kvalitu životního prostředí, musíme být zodpovědní nejen k současnosti, ale i v odkazu příštím generacím. K této odpovědnosti patří cílené omezování množství odpadu, které lze regulovat třeba opakovaným používáním zálohovaných vratných obalů, jako jsou kelímky, tácky, jídelní příbory, nápojová brčka apod. Chceme zachovat příznivé životní prostředí a není nám jedno, jaké klima bude kolem nás. Proto budeme od letošního dubna ve všech typech smluvních vztahů souvisejících s veřejným prostorem a konzumací jídla nebo nápojů požadovat takové obaly, které mohou přispět k lepšímu životu kolem nás,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Vratné kelímky začali před více než rokem po dohodě s městem užívat organizátoři tradičního festivalu Středy před K2 nebo majitel kavárny na Sokolském ostrově. Šlo o první vlaštovky ve snaze omezit jednorázové plasty. Vloni se město rozhodlo, že chce postupně vratné kelímky zavést na více místech.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, obaly, obal, ekologie, kelímek, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec občerstvení v jednorázových obalech. Od dubna budou v Budějcích povinné vratné kelímky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.