Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výstaviště prochází modernizací. Pavilon Z dostane úplně nový kabát

Výstaviště v Českých Budějovicích prochází modernizací. Několik pavilonů z celého areálu zmizelo, vzniknou nové výstavní plochy, ale i nové budovy. Tou bude například pavilon Z, který dostane úplně nový kabát. Po dokončení z něj bude multifunkční pavilon, ve které se budou konat veletrhy, konference, výstavy, ale i divadelní představení nebo koncerty. Hotovo má být do srpna.

Výstaviště v Českých Budějovicích prochází v posledních týdnech rozsáhlou rekonstrukcí. V areálu se pohybují stavaři a bagry, které bouraly některé pavilony. Důvod je jednoduchý ­– modernizace. „Ty stavby už byly zastaralé a ve špatném stavu. Proto jsme se rozhodli k rekonstrukci, která by měla celému areálu dodat modernější vzhled,“ vysvětlila mluvčí výstaviště Michaela Čeňková.

Plány na přestavbu a modernizaci areálu vznikly zhruba před třemi lety. Tehdy se vytipovaly objekty, které mají pro výstaviště z hlediska veletržnictví a architektury význam. Ostatní stavby se zdemolovaly. „Zboural se pavilon J, místo kterého vzniknou venkovní výstavní plochy,. Restaurace Rybářská bašta a Klas nahradí nové moderní restaurace. Přestavbou prochází také pavilon Z a pokračovat se bude ještě v rekonstrukci pavilonů R,“ popsala mluvčí.

Nový multifunkční pavilon Z

Právě pavilon Z prochází pravděpodobně největší přestavbou. Pracovat se na něm začalo v prosinci loňského roku, v těchto dnech už z něj zbyl jen plášť. Práce byly ale velmi složité. Objekt má za sebou za poslední roky už několik oprav, a ne vždy bylo vše správně zdokumentováno.

Po dokončení prací by měl vzniknout multifunkční pavilon, jehož novou podobu navrhl budějcký Atelier 8000. „Sloužit bude ke kongresům a konferencím, společenským akcím, plesům, veletrhům, výstavám, ale i divadelním akcím, koncertům, večírkům a oslavám,“ přiblížila Čeňková. Budova bude mít dvě patra, jen přízemní sál zabere plochu přes 700 metrů čtverečních. Kapacita celého pavilonu má být 1100 osob.

Celá přestavba areálu vyjde na několik milion korun, jen pavilon Z vyjde na 135 milionů. Vše má být podle tiskové mluvčí výstaviště hotové do zahájení výstavy Země živitelka. Ta je zatím naplánována od 26. do 31. srpna.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Výstaviště České Budějovice,

Štítky výstaviště, České Budějovice, opravy, rekonstrukce, pavilon, výstava, kongresové centrum, kabát, koncert, veletrh, divadelní představení, Země živitelka, konference

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště prochází modernizací. Pavilon Z dostane úplně nový kabát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.