Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Bývalý stánek s občerstvením na Pražské koupí město za 250 tisíc

Město koupí stánek bývalého občerstvení na Pražské třídě u Družby. Část frekventované ulice totiž projde po odstranění modrých přístřešků modernizací a nový návrh se stánkem nepočítá. Město proto muselo s majitelem objektu vyjednat prodej.

Dlouhá a složitá jednání s majitelem zděného stánku bývalého občerstvení na Pražské třídě jsou u konce. Zastupitelé na svém posledním jednání schválili koupi objektu, který bránil modernizaci části frekventované ulice, ze které byly v minulém roce odstraněny modré přístřešky. 

„Zděný stánek stojí kousek od Družby u zastávky MHD a město poměrně dlouho a složitě jednalo s jeho majitelem, ale dopadlo to dobře a my stavbu získáme,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička. Stavba vyjde město na 250 tisíc korun.

Místo tak bude zase o kousek blíž plánované modernizaci podle projektu ellement architects s.r.o. „Návrh preferuje otevřený prostor, pracuje s relativně jednoduchou a čistou formou, která se snaží podpořit charakter jednotlivých míst a zaměřuje se i na kvalitu veřejného prostranství. Navržené úpravy jsou přiměřené, efektivní a komplexně řeší celou část po odstraněných přístřešcích,“ dodal Lavička.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Pražská třída, přístřešky, návrh, ellement architects, revitalizace, přístřešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý stánek s občerstvením na Pražské koupí město za 250 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.