Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři králové letos vybrali o polovinu méně peněz. I tak částka předčila očekávání

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny. Do 884 pokladniček rozmístěných po celé českobudějovické diecézi se vybralo celkem 3 057 191 korun. Dalších téměř 670 tisíc Kč zatím přinesla online koleda. Netradiční podoba tradiční sbírky přinesla potřebným na jihu České republiky dosud dohromady přes 3,7 milionu korun. Koleda ale ještě nekončí, online i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

V porovnání s loňským rokem, kdy se celkový součet vyšplhal na rekordní hranici 8,5 a milionu korun, je letošní výtěžek Tříkrálové sbírky na území českobudějovické diecéze (celý Jihočeský kraj, část Kraje Vysočina a část Plzeňského kraje) ani ne poloviční. Letošní výsledek však předčil všechna očekávání. Kvůli epidemiologické situaci se totiž letos tradiční koledování muselo obejít bez hlavních aktérů – koledníků v ulicích.

„Ještě v prosinci, kdy jsme věřili, že koledníci budou moci vyrazit do ulic, se ve městech a obcích na území českobudějovické diecéze zapečetilo celkem 1 445 kasiček. Z toho se 884 pokladniček, díky aktivitě asistentů sbírky, nakonec podařilo umístit jako tzv. statické. Lidé na ně velmi pozitivně zareagovali – v průměru každá takto použitá kasička obsahovala 3 a půl tisíce Kč,“ uvádí Marie Vaňo, diecézní koordinátorka Tříkrálové sbírky.

Již 25. ledna se začaly na obecních a městských úřadech rozpečeťovat a sčítat první pokladničky. Tentokrát tento proces trval déle, jelikož na několika místech rychlé sečtení komplikovala karanténa pracovníků úřadů, místních koordinátorů či asistentů sbírky. 

Dárci si našli cestu také k nové online podobě Tříkrálové sbírky. Do online kasičky na webové stránce www.trikralovasbirka.cz Charitám a farnostem v rámci Diecézní charity České Budějovice k 22. únoru přispěli 668 694 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Diecézní charita České Budějovice

Štítky Tři králové, sbírka, charita, peníze, Česko, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj, Tříkrálová sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři králové letos vybrali o polovinu méně peněz. I tak částka předčila očekávání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.