Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podél Dobrovodské stoky vznikne cyklostezka. Město hledá zhotovitele

České Budějovice mají nakročeno k dalšímu budování cyklostezky. Nová trasa pro pěší a cyklisty by měla vzniknout u Suchomelské ulice směrem ke Kněžským Dvorům. Součástí stezky bude i lávka přes Dobrovodskou stoku. Předpokládaná cena je téměř 10 milionů korun.

Nová cyklostezka by měla vést od Sconta směrem k Suchomelské ulici podél Dobrovodské stoky. Její součástí bude také lávka přes zmiňovaný potok. „Trasa stezky pro pěší a cyklisty je navržena v délce přes jeden kilometr a šířce 3 metry. Bude mít asfaltový povrch i ochranné zábradlí,“ řekl k technickým parametrům náměstek primátora Ivo Moravec.

Předpokládaná cena, za kterou by mělo město stezku postavit, je 9,7 milionu korun. Část ceny by ale mohla uhradit dotace. „Město už podalo žádost o poskytnutí příspěvku na Státní fond dopravní infrastruktury. Pokud uspějeme, můžeme získat až 85 procent způsobilých výdajů,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Radní na svém pondělním jednání schválili vypsání podlimitní veřejné zakázky. K podpisu smlouvy s budoucím zhotovitelem by tak mohlo dojít během tří měsíců.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky cyklostezka, Suchomelská, České Budějovice, cyklisté, Ivo Moravec, Sconto, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podél Dobrovodské stoky vznikne cyklostezka. Město hledá zhotovitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.