Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj vypsal veřejné zakázky na opravu silnic. Za rekonstrukce zaplatí 215 milionů korun

Během následujících měsíců nechá kraj opravit téměř dvacet kilometrů silnic druhých tříd na Českobudějovicku, Českokrumlovsku a Jindřichohradecku. Práce by měly vyjít na více než 215 milionů korun a kraj teď bude hledat jejich zhotovitele.

Rekonstruovat se bude celkem osm úseků silnic druhých tříd o celkové délce 19,2 kilometru. Rada Jihočeského kraje včera schválila vypsání veřejných zakázek v hodnotě 215,9 milionu korun. Zároveň byli jmenováni členové  komisí, kteří budou rozhodovat o výběru  dodavatelů prací. 

Hlavním rozhodujícím kritériem bude z 90 procent cena a z 10 procent zkrácení celkové doby dokončení. Cílem rekonstrukcí je zejména zvýšení nosnosti vozovky, zajištění kvalitní dopravní obslužnosti území a zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Opravovat se budou silnice na Českobudějovicku, Českokrumlovsku a Jindřichohradecku. „Na Českobudějovicku se jedná o rekonstrukce úseků silnic mezi Žárem a Svaryšovem, mezi Borovany a Ledenicemi a před Mohuřicemi. Na Českokrumlovsku mezi Střemily a Chvalšinami a také v Ličově. A na Jindřichohradecku mezi Klášterem a Starým Městem pod Landštejnem, Hospřízí a Kunžakem a o křižovatku ve Valtínově,“ upřesnil náměstek pro dopravu Antonín Krák.

Pracovat by se mohlo začít během několika měsíců. Na Českobudějovicku a Českokrumlovsku se předpokládá zahájení oprav během května až října a na Jindřichohradecku během června až září.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Jihočeský kraj, silnice, opravy, rekonstrukce, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, Antonín Krák, Žár, Borovany, Ličov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vypsal veřejné zakázky na opravu silnic. Za rekonstrukce zaplatí 215 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.