Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do náročné služby zdravotníků skočil strakonický voják rovnýma nohama

Desátník Róbert Pflug slouží u 25. protiletadlového raketového pluku ve Strakonicích jako sběrač raněných. Tak se alespoň nazývá jeho funkce na obvazišti. V těchto dnech jej ale nejčastěji zastihnete za volantem vozidla, kterým armádní zdravotníci jezdí testovat lidi na koronavirus.

Do náročné služby skočil rovnýma nohama. Po kurzu základní přípravy ve Vyškově zamířil vloni v červenci do Strakonic, aby doplnil personál na zdejším obvazišti. Ten pomáhá zvládnout pandemii Covid-19 od jejího vypuknutí. „Asi každý z nás, kdo pomáhá v boji proti šíření tohoto onemocnění, si ze své služby odnáší hromadu zážitků. Až budeme z nejhoršího venku, bude čas vyprávět,“ potvrzuje desátník Pflug, že zdravotníci zažívají hektické období. Aktuálně se s kolegy střídá v nemocnici v Českém Krumlově a poliklinice v Kaplici, kde provádějí antigenní testy.

Přesto je ve službě spokojený. „Tato práce je pro mě velkým přínosem. Sliboval jsem si od ní nové zkušenosti, kterých jsem skutečně hodně získal. Při každém výjezdu vidím, jak lidé kladně reagují na zapojení vojáků do boje s pandemií, a doufám, že se to jen tak nezmění,“ přeje si strakonický voják.

Prospívá společnosti

Do armády jej přivedl bratr, který také slouží jako vojenský zdravotník. „Pominu-li rodinné vazby, Armáda České republiky je pro mne stabilním systémem, který navíc poskytuje velký prostor pro seberealizaci. Oproti soukromým firmám, pro které jsem v minulosti pracoval, službou v armádě prospívám společnosti,“ prozrazuje desátník Pflug, který do armády nastoupil 1. dubna 2020.

Málokdo ví, že je absolventem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Než se dal na dráhu profesionálního vojáka, pracoval pět let jako vedoucí rybniční správy. „Nahoru je potřeba jít po schodech. Svou předchozí manažerskou funkci jsem mohl vykonávat právě díky tomu, že jsem v mateřském oboru začínal skutečně odspodu. Razím pravidlo, že šéf má chodit v pracovním,“ vysvětluje vystudovaný inženýr, proč v armádě začal takzvaně od píky.

Desátník Róbert Pflug pochází z Jindřichova Hradce a je mu 30 let. Mezi jeho záliby patří myslivost a hudba. Věnuje se také tradičnímu karate a na rekreační úrovni ultratriálu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archív desátníka Róberta Pfluga

Štítky Strakonice, armáda, vojáci, zdravotnický pracovník, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Vyškov, Armáda České republiky, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do náročné služby zdravotníků skočil strakonický voják rovnýma nohama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.