Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Otužilci ukončí sezonu ve prospěch Bazalky. K virtuálnímu ponoru se můžete přidat

Českobudějovičtí otužilci pořádají ve prospěch Centra BAZALKA pátý ročník akce pod heslem „Nebuďme chladní“ aneb ukončení otužilecké sezóny ponorem do chladné vody. Akce se uskuteční virtuálně tento víkend 20.-21. března a přihlásit se na něj můžete prostřednictvím webových stránek.

Neformální skupina českobudějovických otužilců „Promrzlé pijavice“ se schází pravidelně celou zimu dvakrát týdně u Maláku. Skupina čítá okolo třiceti lidí, ve svém středu má zasloužilé veterány Karla Císaře a Vladislava Růžičku, kteří mají s otužováním více než třicetiletou zkušeností nebo Václavu Benešovou a Markétu Čápovou, které patří k české plavecké špičce v zimním plavání.

„Promrzlé pijavice“ spolu s Centrem BAZALKA pořádají již pátý ročník akce, která je velmi úspěšná jak mezi veřejností, tak mezi amatérskými otužilci. Během předchozích čtyř ročníků se do chladných vod Malše ponořilo přes 500 lidí. A co je nejdůležitější – plavci svou podporou během minulých ročníků pro Centrum BAZALKA získali přes 120 tisíc korun.

Loni se akci bohužel nepodařilo uskutečnit i přesto, že původní termín byl posunut na říjen. Letos se kvůli stále trvající pandemické situaci organizátoři rozhodli pro virtuální verzi, na kterou se můžete přihlásit na webových stránkách. Jako partnera si vybrali již prověřenou platformu Rozběháme Česko. Pod hashtagem #myteporazime pořádají virtuální běhy s charitativním podtextem a nápad s otužileckou akcí je oslovil.

Vanda Polívková, ředitelka Centra BAZALKA komentuje: „Strašně nás mrzí, že kvůli covidu nemůžeme akci tradičně pořádat na břehu Malše v Českých Budějovicích. Ale na druhou stranu jsme z virtuální verze nadšeni – věříme, že se tak podaří zapojit otužilce z celé republiky. A doufám, že naplníme heslo akce „Nebuďme chladní“ a vybereme pro Centrum BAZALKA prostředky na pokrytí nákladů fyzioterapie,“ uvedla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky otužilci, sezona, ponor, bazalka, Malše, webová stránka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otužilci ukončí sezonu ve prospěch Bazalky. K virtuálnímu ponoru se můžete přidat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.