Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Rok od první oběti pandemie. Na památku se rozezní zvony

Více než rok se nacházíme v pandemické situaci z důvodu koronaviru. Dnes ve 12 hodin se rozezní kostelní zvony i sirény sanitních vozidel na památku obětem pandemie. České Budějovice se tak spolu s dalšími městy připojí k občanské iniciativě “Minuta ticha“.

Dnešním dnem je tomu rok, co zemřela první oběť koronavirové pandemie. V průběhu posledního roku zemřelo více než dvacet čtyři tisíc našich spoluobčanů v souvislosti s onemocněním covid-19. Tento počet se ale bohužel zdaleka ještě neuzavřel.

Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR se spojila s občanskou iniciativou Minuta ticha, která vyzývá ke společné pietě za oběti pandemie. Dnes 22. března v pravé poledne uslyšíme kostelní zvony a sirény sanitních vozidel na památku obětem koronaviru.

Bude se také jednat symbolické rozloučení, k němuž v rodinách zemřelých často ani nemohlo dojít z důvodu vládních opatření. „Minuta ticha za oběti pandemie bude i vyjádřením vděku za život, jehož cenu si v této době uvědomujeme víc než kdy dříve. Minutu ticha jako velké společné gesto jsme obětem, pozůstalým i sobě samotným dlužni.“ říká tisková mluvčí zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto c-budejovice

Štítky zvony, oběti pandemie, České Budějovice, Minuta ticha, pandemie, COVID-19, Česko, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok od první oběti pandemie. Na památku se rozezní zvony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.