Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak přežít horké letní dny? Pořiďte si mobilní klimatizaci

PR článek

V parném létě, kdy se teplota vyšplhá nad 30 °C, přijde vhod mobilní klimatizace, která část horkého vzduchu ochladí a část odvede ven. Na rozdíl od nástěnné klimatizace ji pořídíte za nižší cenu, její instalace nevyžaduje stavební úpravy, a jelikož je přenosná, využijete ji nejen doma, ale třeba i na chatě.

Jak funguje mobilní klimatizace

Mobilní klimatizace nasává vzduch z místnosti, přičemž jednu jeho část ochladí a druhou vypustí ven pomocí odvodní hadice, která se instaluje do okna nebo do otvoru ve zdi. Aby se vzduch v místnosti nevysušoval, jsou některé klimatizace vybaveny zvlhčovačem vzduchu. Vzhledem k tomu, že je mobilní jednotka lehká a disponuje kolečky, snadno ji přemístíte z jednoho pokoje do druhého dle potřeby, případně ji můžete vzít s sebou na víkendový pobyt na chatě.

Kam a jak klimatizaci umístit

Při umísťování klimatizace nestačí zohlednit pouze její rozměry. Aby zařízení správně fungovalo, mělo by mít kolem sebe volný prostor, stát by tak mělo 30–50 cm od ostatního vybavení. Průduch by měl být natočen směrem do místnosti tak, aby vzduch mohl volně cirkulovat. Zároveň se snažte zachovat dostatečnou vzdálenost od stojících či sedících osob a naopak co nejkratší vzdálenost k oknu, skrz které povede hadice.

Zaměřte se na chladicí výkon

Při nákupu klimatizace obvykle najdete v jejím popisu informaci, pro jak velkou místnost se hodí. Určujícím parametrem je přitom chladicí výkon, který udává, jak rychle se chladný vzduch rozvede po místnosti. Obecně platí, že pro rozvod chladného vzduchu po 1 m² je potřeba 8 wattů výkonu klimatizace. Co když výrobce používá k určení chladicího výkonu místo standardních wattů jednotku BTU/h? Nenechte se tím vyvést z míry – jedná se o britskou tepelnou jednotku, která se rovná 0,293 wattu.

Pozor na hlučnost

Ruku v ruce s chladicím výkonem jde hlučnost zařízení. Čím výkonnější klimatizaci zvolíte, tím hlučnější bude – proto si předem ujasněte, zda ji plánujete používat i v noci. Pokud ano, raději sáhněte po méně výkonné klimatizaci s hlučností maximálně 60 dB, nebo se připravte na to, že si za výkonnou a zároveň tichou jednotku připlatíte.

Jaké funkce klimatizace nabízí?

Většina klimatizací vám nabízí základní funkce, jako je časovač nebo možnost ohřevu vzduchu, kterou využijete v chladnějších měsících. Pokud sáhnete hlouběji do kapsy, získáte zařízení, které lze pohodlně ovládat na dálku přes mobilní aplikaci a které disponuje nočním režimem nebo automatickou regulací teploty. Díky ní se klimatizace sama zapne, kdykoliv teplota vzduchu v místnosti překročí stanovenou hodnotu, a vy se tak nemusíte o nic starat.

Připravte se na letní horké dny a pořiďte si mobilní klimatizaci, která je cenově dostupná, snadno se instaluje a kterou, jak její název napovídá, lehce přemístíte tam, kam potřebujete. Prohlédněte si širokou nabídku mobilních klimatizací na Heurece a inspirujte se při výběru recenzemi ověřených uživatelů.

Nevíte, která mobilní klimatizácia je ta pravá? Sestavte si žebříček nejlepších i na Heureka.sk.

Ohodnoť článek

Štítky mobilní klimatizace, nejlepší klimatizace, heureka, klimatizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak přežít horké letní dny? Pořiďte si mobilní klimatizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.