Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budvar bude několik měsíců prodávat pivo v přepravkách Pardálu

Od poloviny dubna bude muset Budvar prodávat své budvarské výčepní pivo v přepravkách značky Pardál. Důvodem je nedostatek originálních přepravek, ve kterých se Budvar Výčepní prodává. Pivovar nové přepravky objednal, dorazil by měly ale až v červenci.

„Kvůli nedostatku značkových přepravek stáčíme Budvar Výčepní přechodně do přepravek naší druhé značky Pardál. Na prodejnách je označujeme, aby nás zákazníci bez problémů našli. Nové přepravky jsme objednali, ale vzhledem k dodacím lhůtám výrobce budou k dispozici až v červenci,“ uvedl Petr Kubín, obchodní ředitel pro tuzemský trh Budějovického Budvaru.

Prodej ležáků roste

V posledních měsících roste podle agentury Nielsen prodej ležáků Budweiser Budvar a Budvar 33 na domácím trhu o desítky procent. V loňském roce zaznamenal národní pivovar dvouprocentní nárůst objemu prodaného piva na domácím trhu.

I na Budějovický Budvar ale loni dopadla krize způsobená koronavirem. Vlivem opatření přišel pivovar o desítky milionů korun, a to zejména kvůli zavřeným hospodám a restauracím. Projevilo se ale také například celoroční uzavření návštěvnického centra Budvaru.

Celkové tržby Budějovického Budvaru za pivo nicméně v roce 2020 rostly o jedno procento oproti předcházejícímu roku, tedy pomaleji než růst objemu. Zde se projevily chybějící tržby za sudové a tankové pivo. Kompletní ekonomické výsledky zveřejní Budějovický Budvar po ukončení auditu v závěru prvního pololetí 2021.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, pivo, přepravky, Pardál, přepravka, Petr Kubín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Rek

Ani se nedivím to pivo je lék.

Středa, 14. dubna 2021, 11:45Odpovědět

Budvar bude několik měsíců prodávat pivo v přepravkách Pardálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.