Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Altán v Háječku se opravuje. Revitalizace čeká celý park

Rodinná kavárna, která nabídne kvalitní kávu a skvělý výhled na slepé rameno. Taková je představa majitele altánku v parku Háječek, o jehož předělání už se několik let mluví. A zhruba před měsícem se začaly ledy hýbat, když se v parku začalo pracovat na rekonstrukci. Hotovo by podle Petra Beneše mělo být v září 2022.

Už několikrát se v minulosti mluvilo o tom, že by mohla být z altánku v parku Háječek nedaleko centra Českých Budějovic kavárna. Během zhruba šesti let to ale vždy skončilo jen u plánů. Ti, kteří Háječkem denně procházejí, si ale mohli v posledních týdnech všimnout změny. „Je to zhruba měsíc, co se tam začalo pracovat. Rekonstrukce probíhá ve spolupráci s architekty Zbyňkem Kopečným a Vladimírem Šefčíkem. Náš plán je stále stejný. Vybudovat zde rodinnou kavárnu, kde budeme klást důraz na kvalitu a ne kvantitu. Toto místo si v návaznosti na jeho historii nic jiného, než rodinnou kavárnu nezaslouží,“ popsal majitel altánku Petr Beneš.

V projektu nemyslí Beneš jen na samotný altán. Úpravou by měl projít i pozemek u objektu, kde by mělo vzniknout posezení. Počítá se také s toaletami pro vozíčkáře. „Počítáme s nimi jako s klienty, ale nynější stav parku neumožňuje vozíčkáři se na záchod dostat, musel by objet celý park až ke straně u Eonu,“ naráží Beneš na to, že bude potřeba i součinnost města.

Revitalizace parku

To by podle něj mělo přemýšlet o revitalizaci zbytku parku, zejména chodníků, zeleně, ale i okolí planetária, které by se dle jeho názoru obešlo bez nevzhledného oplocení.

A i tato přání se nejspíš splní. Podle vyjádření města se bude v tomto roce připravovat architektonická soutěž, která se bude revitalizací parku zabývat. „V tomto roce se soutěž připraví a v příštím roce by měla být vyhlášena. Soutěž bude končit zadáním projektové dokumentace. To znamená, že vítěz neodevzdá jen nějaké obrázky, ale ten, kdo vyhraje, bude projektovat rovnou prováděcí projekt na příští úpravu Háječku,“ popsal náměstek primátora Juraj Thoma.

Vše se ale pravděpodobně nestihne dokončit ve stejném termínu. S ukončením soutěže počítá město v roce 2022. V tu dobu, přesněji v září 2022, už chce mít rekonstrukci altánku Petr Beneš hotovou.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky park, Háječek, altán, kavárna, Petr Beneš, soutěž, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Altán v Háječku se opravuje. Revitalizace čeká celý park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.