Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj chce od ministerstva práce a sociálních věcí získat peníze na potravinovou pomoc dětem

Celkem 700 tisíc korun. Taková je částka, kterou chce kraj podpořit stravování žáků v mateřských školách v rámci projektu Potravinová pomoc dětem ve hmotné nouzi v Jihočeském kraji ve školním roce 2021 až 2022. Finance chce získat od Ministerstva práce a sociálních věcí.

„Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo prvního března v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci výzvu s názvem Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi VII. Termín a čas, do kdy se o peníze mohou kraje ucházet, je pátek 30. dubna do 12 hodin,“ upřesnil náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma s tím, že Jihočeský kraj se již do tohoto programu zapojil.

Podle náměstka hejtmana pro školství je v rámci tohoto programu poskytováno stravné zdarma dětem ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 7 let navštěvujících mateřskou školu, které se nacházejí v rozhodném období ve hmotné nouzi. „V mateřských školách je pak hrazeno stravné za celý den, tedy přesnídávka, oběd a svačina,“ uzavřel Klíma.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, peníze, pomoc, Potravinová pomoc dětem, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, mateřská škola, Pavel Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce od ministerstva práce a sociálních věcí získat peníze na potravinovou pomoc dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.