Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj finančně podpoří soukromé zoo. Na krmení a léky pro zvířata vyčlenil 800 tisíc

Přesně 800 tisíc. Takovou částku vyčlenil Jihočeský kraj na kompenzace pro soukromé zoologické zahrady na jihu Čech, které během pandemie přišly o zisky ze vstupného. Peníze by měly být použity hlavně na krmení a léky pro chovaná zvířata.

Celková částka bude rozdělena po dvou set tisících pro Zoo Dvorec na Českobudějovicku, Zoo na Hrádečku v Horní Pěně na Jindřichohradecku, Krokodýlí zoo v Protivíně na Písecku a Zoo v Táboře. Kraj tak rozdělí celkem 800 tisíc korun jako náhradu za ušlé vstupné.

Finance by měly zoologické zahrady podle náměstka hejtmana Pavla Hrocha využít na nákup krmiva a léků pro chovaná zvířata. „V květnu poskytl kraj uvedeným zoologickým zahradám finanční dar v celkové výši 400 tisíc korun jako částečnou náhradu ušlého příjmu ze vstupného, která je spojena i s neuskutečněnými výlety škol a školek a přednášek v těchto školských zařízeních,“ připomněl náměstek hejtmana.

Zoo pak loni znovu zahájily provoz v letních měsících, ale poté je znovu vládní nařízení, až na pár dnů, uzavřely prakticky na celý zbytek roku. „Zoologické zahrady patří na jihu Čech mezi vyhledávané turistické atrakce, které je navíc možné navštívit po celý rok. Příjmy ze vstupného činí nemalý podíl na zajištění jejich chodu a každý takovýto výpadek je, bohužel, znát,“ uzavřel Hroch s tím, že Jihočeská zoo v Hluboké nad Vltavou nebyla, coby organizace zřizovaná krajem, do tohoto finančního kompenzačního plánu pro soukromé zoologické zahrady na jihu Čech zařazena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Tábor

Štítky Jihočeský kraj, zoologická zahrada, peníze, Česko, Pavel Hroch, ZOO Dvorec, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, Protivín, Horní Pěna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj finančně podpoří soukromé zoo. Na krmení a léky pro zvířata vyčlenil 800 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.