Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Práce na otáčivém hledišti se chýlí ke konci. První představení bude už v červnu

Oprava otáčivého hlediště v Českém Krumlově se pomalu ale jistě blíží ke konci. Dělníky začínají postupně střídat pracovníci Jihočeského divadla, kteří staví kulisy, a herci, kteří zkouší na letošní sezonu. Práce musí být dokončeny tak, aby se stihlo divadlo připravit na první představení.

Rekonstrukce otáčivého hlediště začala minulý rok v červnu. Původně měly práce trvat deset měsíců, dokončují se ale až nyní. Téměř hotové jsou opravy stavební části a elektorinstalace a spolu s tím probíhají poslední úpravy travnatých ploch a přístupových cest. „Zároveň se ověřuje funkčnost všech nových komponentů," uvedla v tiskové zprávě Renáta Kollarczyková z českobudějovické radnice.

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude levnější

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude nakonec podle všeho levnější, než se původně počítalo. Po ukončení průzkumných a projektových prací se ukázalo, že koroze nedosahuje takové hloubky, aby bylo nutné měnit některé statické nebo...

Hotovo musí být tak, aby mohlo začít Jihočeské divadlo zkoušet na první červnové představení. Právě proto už se mezi dělníky objevují také zaměstnanci divadla, kteří pomalu začínají stavět kulisy. 

Celková rekonstrukce točny měla vyjít na 24 milionů korun. Později se ale ukázalo, že práce budou levnější. „Průzkumné a projektové práce zjistily, že koroze naštěstí nedosahuje takové hloubky, aby bylo nutné měnit některé statické nebo konstrukční prvky, a bude proto stačit jen prostá chemická sanace,“ uvedl před časem náměstek primátora Petr Holický. Cena oprav se nakonec zastavila na částce 10 milionů korun bez DPH.

Muž Dvojhvězdy a Ztracený svět

Sezona před otáčkem začne už v polovině června novinkou Muž Dvojhvězdy, kterou představí soubor Malého divadla. Naposledy se bude v zámecké zahradě hrát Ztracený svět. Nově bude představena komedie Da Vinci. 

Na představení pod širým nebem zbývá k prodeji 10 500 vstupenek. „S uvolněním vládních opatření se v přímé úměře uvolní i kapacita obsazenosti a diváci budou mít možnost zakoupit zbylé vstupenky,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky otáčivé hlediště, oprava, Český Krumlov, Jihočeské divadlo, představení, hlediště, Leonardo da Vinci, Juraj Thoma, Ztracený svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na otáčivém hledišti se chýlí ke konci. První představení bude už v červnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.