Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude levnější

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude nakonec podle všeho levnější, než se původně počítalo. Po ukončení průzkumných a projektových prací se ukázalo, že koroze nedosahuje takové hloubky, aby bylo nutné měnit některé statické nebo konstrukční prvky točny. Částka za její opravu by se tak mohla zastavit na deseti milionech korun, což je o více než polovinu méně, než byl plánovaný rozpočet.

„Průzkumné a projektové práce zjistily, že koroze naštěstí nedosahuje takové hloubky, aby bylo nutné měnit některé statické nebo konstrukční prvky, a bude proto stačit jen prostá chemická sanace,“ uvedl dnes náměstek primátora Petr Holický.

Nynější točna je v provozu od roku 1994, vyrobila ji firma Škoda Plzeň. Vejde se na ni 644 diváků, váží 650 tun, pohánějí ji čtyři elektromotory.

Díky tomu se cena za opravu točny výrazně sníží. „Z té předpokládané částky, která překročila 20 milionů korun, tak to zatím vypadá optimisticky, že se nejen vejdeme, ale na konci ušetříme,“ řekl Holický. Stavební práce by tak měly vyjít na deset milionů korun bez DPH.

Rekonstrukce otáčivého hlediště začala v červnu odstrojením sedadel. Součástí projektu obnovy je i oprava elektroinstalace. Práce by měly podle Holického trvat několik měsíců a skonči tak, aby se stihla připravit nová sezona. Tu letošní divadlo kvůli koronaviru zrušilo.

Čtete také:

Autoři | Foto Facebook Hnutí Občané pro Budějovice

Štítky Otáčivé hlediště, divadlo, Český Krumlov, rekonstrukce, hlediště, oprava, Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce otáčivého hlediště v Českém Krumlově bude levnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.