Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po řediteli krajského úřadu končí i vedení centrály cestovního ruchu

Jen pár dní poté, co ve vedení jihočeského krajského úřadu skončil ředitel Milan Kučera, ohlašuje se další změna ve vedení organizace spadající pod Jihočeský kraj. Tentokrát jde o ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromíra Poláška. Ten končí na pozici ředitele po dlouhých šesti letech. O jeho odchodu informoval jako první server iDnes.cz.

O konci ředitele krajského úřadu Milana Kučery jsme informovali na konci minulého týdne. Milan Kučera skončil ve funkci po téměř devíti letech. Důvodem jeho odchodu má být podle iDnesu důchodový věk a nový pohled na fungování úřadu. Ve funkci ho dočasně nahradí Lukáš Glaser, který vedl odbor legislativy a vnitřních věcí.

Glaser bude v prozatímní pozici do té doby, než z výběrového řízení vzejde nový ředitel, jehož následně jmenuje ministr vnitra. „Není to úplně jednoduchý proces, který vyžaduje určitý čas. Ale předpokládám, že v horizontu přibližně dvou měsíců bychom mohli mít o řediteli jasno," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba.

Po šesti letech končí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu

Kučera ale není jediný, kdo na pozici ředitele končí. Server iDnes.cz dnes informoval o tom, že funkci ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu opustí i Jaromír Polášek.

„Sešlo se víc věcí dohromady. Jednak osobní důvody, na centrále jsem byl šest let a cítím, že je čas posunout to žezlo na dalšího člověka. Od začátku jsem říkal, že nejsem takový, že bych s tou židlí měl nějak srůst. Další věcí je, že končí jedna koncepce, připravuje se kompletně nová strategie na dalších 10 let a k tomu je třeba nový člověk,“ uvedl Polášek s tím, že ho k odchodu nikdo netlačil.

Zklamání z Poláškova odchodu neskrýval první náměstek hejtmana František Talíř (KDU ČSL), do jehož gesce centrála spadá. „Z odchodu pana Poláška radost nemám. Za těch šest let odvedl na centrále obrovský kus práce, za což mu patří obrovské díky. Na druhou stranu ale naprosto chápu jeho důvody, které mi sdělil,“ okomentoval vicehejtman. 

Kdo ho v pozici nahradí zatím jasné není. Zhruba do měsíce by měl podle Talíře začít kraj hledat náhradu. Polášek počítá s tím, že by s hledáním nového ředitele pomohl. „S vedením kraje jsem se domluvil, že bych měl být součástí výběrové komise a pomoct s hledáním nového člověka. Je to otevřené výběrové řízení, takže budu rád, když se přihlásí co nejvíc lidí, aby bylo z čeho vybírat,“ řekl.

Na pozici ředitele by měl být Polášek do konce června. Podle něj ale počítá s tím, že pokud by se nepodařilo najít náhradu, je připravený s vedením centrály pomoct dál.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv JCCR

Štítky Jihočeská centrála cestovního ruchu, ředitel, Jaromír Polášek, Jihočeská kraj, cestovní ruch, krajský úřad, Milan Kučera, Jihočeský kraj, Martin Kuba, iDNES.cz, František Talíř, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Náš Martin to tam čistí.

Středa, 5. května 2021, 13:05Odpovědět

Po řediteli krajského úřadu končí i vedení centrály cestovního ruchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.