Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Náměstí u Juvelu už zná svou podobu. Návrh připravili pražští architekti

Z celkem čtyř návrhů vybírala odborná porota novou podobu náměstíčka u Juvelu na Pražském předměstí. Nejlepší hodnocení získal návrh architektů ze společnosti gogolák + grasse. Ti budou nyní pracovat na dopracování projektu a vytvoření projektové dokumentace. Přesný termín realizace zatím radnice neví, odhadem by ale mělo jít o roky 2022 až 2023.

K podání nabídek na regeneraci lokálního centra u Juvelu vyzvalo město celkem pět kanceláří. Nabídku nakonec podaly jen čtyři. „Řešeným územím byla dvě náměstíčka u Juvelu. Podmínka soutěže byla, aby se architekti zabývali návazností na park Průběžná a následně i západní části této lokality," uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Nejlepší hodnocení získal návrh architektonické kanceláře gogolák + grasse s.r.o. z Prahy. Podle Moravce byl jejich návrh velmi kladně hodnocený i z toho důvodu, protože se držel původního návrhu parku a nepřekrýval ho dalšími vrstvami. 

Do plánované obnovy náměstí měli v minulém roce možnost promluvit i lidé, kteří tam žijí, pomocí dotazníku, ale i na veřejném setkání. V návrzích na vylepšení nejčastěji lidé zmiňovali opravu chodníků, vysázení nových stromů a zeleně, vytvoření vodních prvků nebo napojení na cyklostezku.

I přesto, že se regenerace lokality posunula blíže k realizaci, kdy přesně by se měla začít lokalita měnit, zatím není jasné. Podle Moravce by se dalo mluvit o roce 2022 možná 2023. „Nyní bude následovat vypsání veřejné zakázky malého rozsahu zadáním jednomu dodavateli na dopracování navazujících projektových prací s vybraným dodavatelem,“ dodává náměstek. Náklady na tyto práce by měly být kolem 1 600 000 korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky Juvel, regenerace, vizualizace, České Budějovice, architekt, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí u Juvelu už zná svou podobu. Návrh připravili pražští architekti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.