Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rezervační knihy jihočeských ubytovatelů se rychle plní

PR článek

Letošní sezóna letních dovolených se nezadržitelně blíží a hodně lidí se jí, podobně jako loni, rozhodlo strávit doma v Česku. Důkazem toho jsou rezervační „knihy“ jihočeských ubytovatelů, které se na období školních prázdnin rychle plní. Všichni ti, kteří chtějí strávit letos v létě pár týdnů v některé z mnoha atraktivních lokalit na jihu Čech, by proto neměli dlouho váhat s rezervací.

„Individuální ubytování čili chaty a chalupy, už jsou v jižních Čechách na léto prakticky kompletně vybookované. Velmi rychle se zaplňují také malé penziony. Obecně platí, že šance na získání volného termínu pro rezervaci roste s velikostí kapacity konkrétního ubytovacího zařízení. Ale ani například u menších nebo středně velkých hotelů není v současné době na místě příliš dlouho s rezervací váhat,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Pro zájemce o letní pobyty na jihu Čech spustila JCCR web: www.dovolena.jiznicechy.cz, kde návštěvníci naleznou komplexní nabídkou možností ubytování ve všech turistických oblastech Jihočeského kraje. Návštěvníci na tomto webu mohou nejen pohodlně bookovat své pobyty se slevou, ale od 24. května mohou do jižních Čech také přijet strávit své dovolené. „Web dovolena.jiznicechy.cz bude postupně rozšiřován o další ubytovatele, kteří budou mít zájem se do projektu zapojit a poskytnout výhodné slevy nebo bonusy,“ zdůraznil Polášek.

Jižní Čechy byly loni v létě nejnavštěvovanějším českým regionem

Předpoklad vysoké letní obsazenosti jihočeských ubytovacích zařízení se opírá mimo jiné o skutečnost, že ve 3. čtvrtletí loňského roku, tedy v červenci, srpnu a září, byly jižní Čechy turisticky nejnavštěvovanějším tuzemským regionem. V počtu hostů i přenocování za sebou dokonce historicky poprvé nechaly nejen všechny ostatní české kraje, ale i Prahu. Navzdory koronavirové krizi v létě návštěvníci strávili na jihu Čech celkem více než 2,38 miliónu nocí, což bylo 4,8 procenta víc, než v rekordním roce 2019. Nejvíce hostů přijelo loni v létě do jižních Čech z Prahy, jižní Moravy a středních Čech.

Podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) navštívilo od začátku července do konce září loňského roku jihočeský region celkem 780 744 hostů, z toho 703 059 domácích a 77 685 zahraničních, což zajistilo i v krizi meziroční propad o pouhá tři procenta. Ve srovnání s rokem 2019 přijelo o 22 procent víc domácích turistů, cizinců však dorazila pouze třetina. To ovšem manažeři JCCR logicky předpokládali.

JCCR má k dispozici také analýzu spokojenosti návštěvníků, do které se dobrovolně zapojilo prostřednictvím dotazování 1100 z nich. „Spokojenost s prožitím dovolené v regionu deklarovalo více než 97 procent respondentů. Systém ubytování prostřednictvím webu leto.jiznicechy.cz pak 78 procent respondentů ohodnotilo pěti hvězdami a 17 procent čtyřmi hvězdami,“ upřesnila vedoucí oddělení domácího cestovního ruchu Klára Kaštylová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cestovní ruch, rezervace, Jihočeský kraj, sezona, Česko, léto, Český statistický úřad, Praha, koronavirová krize, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezervační knihy jihočeských ubytovatelů se rychle plní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.