Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Majáles v Českých Budějovicích se ve větší míře vrací do venkovních prostor

Návrat do ulic, parků i jiných venkovních prostor zažívá Budějovický majáles. Loni musel tradiční studentský festival v Českých Budějovicích drtivou většinu svých aktivit zprostředkovávat pouze on-line formou. Letos 18. ročník majálesu v Českých Budějovicích nabízí výrazně větší část programu v terénu. Festival začal v pondělí a vyvrcholí v pátek.

„Jsme strašně vděční, že se nám podařilo letošní ročník zorganizovat. Chtěla bych poděkovat všem našim sponzorům, speciálně městu České Budějovice a Jihočeskému kraji, díky kterým máme prostředky k realizaci. Děkuji také všem, kteří přispěli do naší veřejné sbírky na stránce donio.cz. A v neposlední řadě i celému týmu Budějovického Majálesu, který opět potvrdil, že pouhá skupina studentů dokáže připravit celotýdenní akci po celém městě navzdory přítomnému koronaviru,” řekla ředitelka festivalu Bianka Machová.

Organizátoři museli i letos plánovat akci s ohledem na přetrvávající koronavirus. „Proto jsme si připravili třeba autokino, hudebníky hrající z balkonů, venkovní výstavy a další zajímavé věci. Naším hlavním záměrem je přinést lidem co nejvíce bezpečné, živé kultury a radosti. Doufáme, že program v ulicích si lidé užijí naplno,“ řekla Machová.

Majáles nabídne každý den program na několika místech ve městě. Bližší program zájemci najdou na webu akce. „Samozřejmě vždy musí účastníci dodržovat aktuální koronavirová nařízení," řekl za organizátory řekl Lukáš Hypša. Tradičním vrcholem festivalu pak opět bude páteční průvod škol, jehož účastníci si vyberou krále majálesu. V minulosti vždy městem procházely stovky studentů. „Ale letos stejně jako loni bude muset být účast v průvodu omezená. Z každé školy bude jen omezený počet lidí a všichni budou muset dodržovat rozestupy," řekl Hypša.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, zábava, festival, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majáles v Českých Budějovicích se ve větší míře vrací do venkovních prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.