Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcká plovárna v pondělí vnitřní bazén neotevře. Nestihne nahřát vodu

Od pondělí mohou znovu v České republice otevřít restaurace, bary nebo třeba plavecké stadiony. Českobudějovická plovárna ale otevře po víkendu jen venkovní bazén. Vnitřní plovárna zůstane zavřená, protože se nestihne nahřát voda v bazénu. Podle ředitele Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Nováka by mohli lidé do vnitřního bazénu v druhé polovině týdne.

„Dnes má voda v bazénu 16 stupňů a potřebujeme, aby měla tak 27. Jenže za den se nám podaří ohřát vodu tak o 1,5 stupně. Proto předpokládáme, že bychom mohli otevřít nejdříve ve čtvrtek. Trochu mi připadá, že se svět zbláznil, když se v pátek dozvíme, že v pondělí můžeme otevřít," uvedl ředitel organizace Tomáš Novák. Dodal, že bazén byl v posledních týdnech a měsících v režimu, kdy se snížily náklady na provoz na minimum. To mimo jiné znamená, že se právě udržuje nízká teplota vody.

České Budějovice od pondělí nabídnou aspoň provoz ve venkovním bazénu. „Na to jsme připraveni, i když počasí tomu zatím moc nepřeje. Ale bez ohledu na to v pondělí venkovní areál otevřeme," dodal Novák.

Od pondělí se otevřou restaurace, kluby i bazény

Ministerstvo zdravotnictví zmírní od pondělka podmínky pro omezení služeb kvůli rozhodnutí NSS. Chce se mu ale bránit ústavní stížností, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Od pondělí budou moci otevřít vnitřní prostory restaurace, umělá...

Vláda dnes rozhodla, že od pondělí se budou moci otevřít kromě bazénů i koupaliště, sauny, solné jeskyně či wellness. V bazénech a na koupalištích musí připadnout na zákazníka prostor 15 metrů čtverečních vodní a odpočinkové plochy v její bezprostřední blízkosti. V saunách, wellness nebo solných jeskyních bude smět být kapacita naplněna na maximálně 30 procent. V bazénech a koupalištích bude nutná ochrana dýchacích cest jen při vstupu nebo v odpočinkových zónách, nikoliv ve vodě. Lidé se při vstupu do všech výše zmíněných provozů budou muset prokázat negativním testem na koronavirus z oficiálního odběrového centra, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, České Budějovice, plovárna, bazén, koupaliště, Tomáš Novák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká plovárna v pondělí vnitřní bazén neotevře. Nestihne nahřát vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.