Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějce zvažují přístavbu zimního stadionu Budvar arény

České Budějovice zvažují možnost přístavby hokejové Budvar arény. Chtějí tím zlepšit zázemí pro sportovce i pro návštěvníky. V nových prostorách by mohla vzniknout například menší tělocvična, prostory pro ubytování nebo sociální zařízení.

Zimní stadion primárně využívá hokejový klub Motor, který loni postoupil do nejvyšší soutěže. "Chceme, aby návštěvnost na zápasy byla vysoká a Budvar aréna praskala ve švech. A na to současné zázemí nestačí," uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (HOPB). Město, které stadion vlastní, zvažuje především dvě varianty rozšíření současného areálu. Jedna počítá s přístavbou směrem k řece. "Stála by na pilotech, aby pod tím byla podjezdná výška. Druhou variantou je, že by se Budvar aréna rozšířila na druhou stranu, kde je parkoviště," uvedl náměstek.

Organizace Sportovní zařízení města České Budějovice zpracuje studii. Podle Moravce totiž nejde pouze o samotný zimní stadion. "Budvar aréna sousedí s letním kinem, nedaleko je mateřská škola a park Háječek. Celý ten prostor je dost komplikovaný a Budvar aréna je v území klíčovou stavbou," uvedl Moravec.

Velká modernizace zimního stadionu se uskutečnila v letech 2001 až 2002 a stála téměř 240 milionů korun. Podle Moravce nebude případný nový zásah do objektu snadnou záležitostí hlavně po administrativní stránce. "Zimní stadion byl zkolaudován před lety podle tehdejší legislativy a podzákonných norem. Pokud bychom teď udělali nějakou neuváženou změnu, mohli bychom dostat Budvar arénu do komplikací. Proto je třeba vše pečlivě uvážit a nedělat rychlá rozhodnutí," řekl Moravec.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, správa, hokej, stavby, Č. Budějovice, Budvar aréna, zimní stadion, České Budějovice, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce zvažují přístavbu zimního stadionu Budvar arény  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.