Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jihočeský kraj nahradí tři staré mosty novými. Důvodem je špatný technický stav

Tři nové mosty před Bílinou na Písecku, v Újezdci na Prachaticku a před Hospřízí na Jindřichohradecku nechá postavit Jihočeský kraj. Staré mostní konstrukce nechá odstranit. Na svém jednání o tom rozhodla krajská rada, podle které do obnovy tří zmíněných mostů investuje kraj více než 26 milionů korun.

Všechny tři letité konstrukce jsou hodnoceny stupněm pět, tedy jako ve špatném technickém stavu. „Odstranění starého a stavbu nového mostu před Bílinou za 11,95 milionu provede společnost Reno Šumava stavby, v Újezdci provede tytéž práce stejná společnost za 6,02 milionu a před Hospřízí zajistí výměnu mostu za 8,2 milionu korun společnost MS STAVMONT,“ upřesnil náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

Všechny mostní konstrukce leží na silnicích druhých tříd. „V současné době ještě ladíme jednotlivé podoby objízdných tras a teprve pak se bude možné bavit o přesných termínech, kdy budou stavby zahájeny a ukončeny,“ uzavřel Krák. 

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Jungvirt | Zdroj Jihočeský kraj

Štítky Jihočeský kraj, Krák, most, rekonstrukce, Bílina, Újezdec, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres Prachatice, Antonín Krák, Reno Šumava a.s., ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj nahradí tři staré mosty novými. Důvodem je špatný technický stav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.