Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starosta Dolan na Náchodsku navštíví na koloběžce deset obcí Dolany. Dnes vyrazil z Prachaticka

Starosta Dolan na Náchodsku Jiří Plšek navštíví ode dneška do čtvrtka na koloběžce dalších deset českých a moravských obcí s názvem Dolany. Cestu naplánoval náhradou za setkání těchto stejnojmenných obcí, která musela být zrušená kvůli koronavirové epidemii. Na trasu měřící v součtu okolo 600 kilometrů vyjel dnes ráno z Dolan u Čkyně na Prachaticku.

Lidé z obcí s názvem Dolany se podle starosty scházejí pravidelně, kvůli epidemii už přišli o druhou akci naplánovanou na letošní 12. červen. "Tak ty Dolany objíždím s jednou nohou na zemi," uvedl jednapadesátiletý starosta. Volba koloběžky nebyla náhodná, jezdí na ní rád. "Koloběžka je životní styl, je krásná, nikdy bych ji za kolo nevyměnil. A nebolí z toho zadek," řekl.

Tak dlouhou cestu, jakou si Plšek naplánoval tentokrát, ještě nejel. "Mám za sebou nějaké trasy, ale je to pořád výzva. Vyzkoušel jsem si, kolik je to ujet 200 kilometrů za jeden den, ale nalehko," uvedl. Teď na koloběžce veze vybavení na několikadenní cestu, a to včetně jídla, spacího pytle a karimatky.

Doprovází ho kamarád Karel Linhart, cyklista. Už se hlásí známí, kteří chtějí jet část cesty s nimi. Aktuální poloha putující dvojice je pomocí GPS přenášená na internet, přístup lze najít na webu Plškovy domovské obce Dolany.

Starosta uvedl, že mu při plánování cesty nešlo o rekordy, ale o to aby jeho návštěva byla vyvážená nějakým výkonem. "Je to už takové naše 'know-how'," uvedl a vysvětlil, že na poslední setkání obcí Dolany už s partou jezdili na kolech a koloběžkách.

Kromě Dolan u Čkyně Plšek zajede do Dolan u Klatov, Dolan u Plzně, Dolan u obce Hlince, Dolan u Kladna, Dolan nad Vltavou, Dolan u Kolína, Dolan u Pardubic, Dolan u Hluboké a na závěr do Dolan u Olomouce. Zprávu o návštěvách by chtěl ve "svých" Dolanech předat při pátečním setkání v letním kině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK/Pancer Václav

Štítky ČR, zábava, kondice, správa, Čkyně, Dolany, okres Náchod, okres Prachatice, Karel Linhart, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Dolan na Náchodsku navštíví na koloběžce deset obcí Dolany. Dnes vyrazil z Prachaticka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.