Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Česko se ženou silné bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

Meteorologové dnes upřesnili výstrahu před silnými bouřkami. Od dnešní jedné hodiny odpolední platí až do nedělní jedné hodiny ranní vysoký stupeň nebezpečí v celém Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji a v západní části Ústeckého a Středočeského kraje. Pro velkou část republiky platí nízký stupeň nebezpeční po téměř celou neděli.

Bouřky, při nichž naprší až 30 milimetrů srážek a mohou padat kroupy, pak budou v Čechách i na Moravě přetrvávat až do nedělních brzkých ranních hodin. „Ve druhé polovině noci bude bouřková činnost částečně slábnout, avšak i v ranních a dopoledních hodinách očekáváme nadále místy déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Během neděle v jihozápadní polovině Čech bouřková činnost opět zesílí s předpokládanými úhrny srážek kolem 30 milimetrů a ojedinělými kroupami. Večer bude bouřková činnost ustávat,“ uvedli meteorologové.

Podle meteorologů mohou přívalové deště zatopit níže položená místa. Bouřky naopak mohou působit škody na domech a problémy v dopravě. Hrozí také zásahy bleskem, případně i kroupami.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kupec

Štítky výstraha, bouřka, varování, meteorologové, Česko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Česko se ženou silné bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.