Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE stále přijímá studenty pro nadcházející akademický rok. Škola od podzimu také spustí Univerzitu třetího věku

PR článek

Patnácté narozeniny letos oslavila Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Na kontě má mnoho úspěchů a významných mezníků, přičemž stále cílevědomě míří k dalším metám. Jednou z nich je nabídka vzdělání všem věkovým skupinám. Už nyní funguje při VŠTE mateřská škola, od září bude otevřena škola základní a na podzim budou spuštěny programy v rámci Univerzity třetího věku (U3V). Kromě toho je součástí VŠTE Centrum celoživotního vzdělávání, které pro veřejnost pravidelně organizuje zajímavé kurzy.

„Věříme, že jsme v rámci U3V připravili skutečně atraktivní programy. Mají názvy Ochrana seniora jako spotřebitele a Technické stavby a památky jižních Čech. Lektory jsou výrazné a ve svém oboru velmi zkušené osobnosti. Veškeré informace zájemci naleznou na našich webových stránkách www.vstecb.cz,“ říká Martina Cabanová, referentka Centra celoživotního vzdělávání.

Alma mater, na kterou jsou studenti pyšní

VŠTE je moderní, progresivní a bezbariérová škola, která si vybudovala silné jméno a respekt široké veřejnosti. Stala se pevnou součástí města České Budějovice, cílovou stanicí tisíců mladých lidí, kteří chtějí studovat technické a ekonomické obory na vysoké úrovni. Zároveň získala pověst školy, jež je svým studentům nablízku, snaží se je podporovat a raduje se z jejich úspěchů. I proto jsou dodnes absolventi VŠTE na svou alma mater pyšní, mnozí se s ní stále snaží udržovat kontakt, nebo ji alespoň zpovzdálí sledují.

Za jednu z největších předností VŠTE označují studenti důraz na dlouhodobou praxi a obecně úzkou spolupráci s firmami. „Praxe u nás trvá celý semestr, což už je dostatečný prostor k tomu, aby student více pronikl do firemního kolektivu, stal se součástí týmu a byl přínosem,“ říká Petr Oros, ředitel vnějších vztahů VŠTE. „Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu jak od studentů, tak i od samotných podniků, což nás přesvědčuje o tom, že jdeme správnou cestou. Těší nás, když pak vidíme, že studenti ve firmách zůstávají i po ukončení praxe, což není ojedinělý jev.“

VŠTE nabízí Bc. a Ing. programy v oblastech ekonomiky, personalistiky, strojírenství, stavitelství a dopravy a logistiky. Letošní novinkou je navazující magisterský program Strojírenství.

Druhé kolo přijímacího řízení

VŠTE patří mezi vůbec nejúspěšnější vysoké školy v oblasti zaměstnanosti absolventů v rámci celé ČR. Chcete se stát její součástí? Pořád máte šanci! Do konce června totiž probíhá druhé kolo přijímacího řízení pro akademický rok 2021/2022. Že jste ještě nepodali přihlášku? Mrkněte na stránky VŠTE, kde naleznete veškeré informace, a učiňte tak klidně hned. Jak s oblibou říkají studenti… na VŠTE nebudete pouhá čísla!

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, studenti, studium, akademický rok, Univerzita třetího věku, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE stále přijímá studenty pro nadcházející akademický rok. Škola od podzimu také spustí Univerzitu třetího věku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.