Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po ulicích Tábora skáče klokan. Utekl nejspíš chovateli z Radimovic

Klokan v ulicích Tábora? Jakkoliv neuvěřitelně může tato věta znít, je pravdivá. Strážníkům městské policie se totiž dnes brzy ráno podařilo natočit klokana, který skáče ulicemi tohoto jihočeského města. Zvíře podle policie nejspíš uteklo chovateli z Radimovic u Želče. Chytit se ho zatím nepodařilo.

Klokana na video zachytil strážník táborské městské policie Miroslav Moudrý. Zvíře na záběru doskáče téměř k policejnímu autu a po chvíli rozhlížení ze záběru mizí. „Krásné pondělní ráno, ptáčci zpívají, nikde žádná auta, po ulicích si hopsá klokan,“ komentoval video na Facebooku Moudrý.

Strážníci se pokusili zvíře odchytit, úspěšní ale zatím nebyli. „Právě jsme se s kolegou snažili odchytit klokana, bohužel neúspěšně, našel díru v plotě. Klokan se dnes celý den vyskytuje v okolí Tábora, naposledy byl v zahrádkářské kolonii nad Čelkovicemi,“ uvedl druhý zasahující strážník Miroslav Ryba na Facebooku.

Zvíře podle dostupných informací nepochází z táborské zoo. Podle městské policie by mohlo patřit chovateli z Radimovic u Želče na Táborsku. „Ozval se pán, že se bude jednat pravděpodobně o jeho klokana, který mu čas od času uteče,“ uvedl mluvčí městské policie v Táboře Pavel Šimek.

Dřívější informace o tom, že by zvíře mohlo pocházet z jižní Moravy, kde měl také chovateli utéct klokan, se prozatím nepotvrdily. „Přiklonil bych se spíš k tomu, že utekl tomuto majiteli z Táborska. Je to blíž. Ale dokud ho nechytíme, nemůžeme s jistotou říct, komu patří,“ dodal Šimek.

Pokud by lidé klokana v Táboře viděli, mají informace o jeho pohybu nahlásit strážníkům na linku 156. „Jsme domluveni s veterináři, že nám budou při jeho odchytu nápomocni. My to bohužel našimi prostředky nezvládneme. Zvíře si udržuje dostatečnou vzdálenost a uspávací pušku, kterou bychom to dokázali, na odchyt nemáme,“ uzavřel Šimek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miroslav Moudrý

Štítky krimi, klokan, Tábor, obecní policie, Radimovice, Radimovice u Želče, Facebook, Pavel Šimek, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po ulicích Tábora skáče klokan. Utekl nejspíš chovateli z Radimovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.