Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Most Prefa v Lipně nad Vltavou se v aukci prodal za 5001 Kč

Most Prefa v Lipně nad Vltavou pod hrází vodní nádrže Lipno se v elektronické aukci prodal za 5001 korun. Aukci pořádal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), jemuž most patří. Vyhlášená minimální cena byla jedna koruna. Vítězem je fyzická osoba, jméno úřad neuvedl. Teď vítěze vyzve k podpisu kupní smlouvy.

V první aukci, kdy úřad nabídl jako nejnižší možnou cenu 2,9 milionu korun, se nikdo nepřihlásil. „Druhé kolo elektronické aukce dopadlo úspěšně. Padlo šest příhozů, přičemž vítěz aukce, kterým se stala fyzická osoba, nabídl za tuto nemovitost částku 5001 korun. Nyní vítěze aukce vyzveme k podpisu kupní smlouvy a k následnému zaplacení kupní ceny," uvedla mluvčí úřadu Michaela Tesařová. Až vítěz zaplatí, stane se novým vlastníkem mostu.

Úřad již dříve opakovaně oslovil obce Lipno nad Vltavou a Loučovice, zda by s ohledem na potřeby svých obyvatel most zdarma nepřevzaly. Ani jedna z obcí neměla zájem, do aukce se nyní nepřihlásily. Úřad nabídl most i Jihočeskému kraji, Povodí Vltavy a společnosti ČEZ, nikdo z nich zájem neprojevil. Most patřil dříve pod Okresní národní výbor v Českém Krumlově, pak přešel do správy ÚZSVM.

Most je podle úřadu ve špatném stavu, proto je zavřený, což kritizovali zástupci samospráv. „Úřad by měl přehodnotit postup a snažit se provizorně zajistit, aby byl most průchodný. Jsem přesvědčen, že pro auta do tří a půl tuny a pro pěší tam žádné nebezpečí nehrozí. Loňský rok se měnilo trafo na elektrárně, přes most jelo padesátitunové trafo s celou soupravou a most to vydržel," řekl v únoru poslanec hnutí ANO a starosta obce Loučovice Jan Kubík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, most, Lipno nad Vltavou, dražba, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Vodní nádrž Lipno, Loučovice, Jan Kubík, ANO 2011, ČEZ, Povodí Vltavy (státní podnik), Okresní národní výbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most Prefa v Lipně nad Vltavou se v aukci prodal za 5001 Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.