Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes Budějce se prohnala silná bouře. Výstraha meteorologů platí do zítřejšího rána

, aktualizováno 8. července 2021, 21:00

Přes Jihočeský kraj se dnes odpoledne podle předpovědi meteorologů prohnala silná bouře. Nejvíce zasáhla podle hasičů Českobudějovicko a Písecko. Právě tady zanechala bouře tragické následky. Dvě osoby zemřely poté, co na jejich auto spadl strom. Výstraha před silnými bouřkami platí až do zítřejšího rána.

Hasiči zasahovali kvůli bouřce od půl šesté u zhruba 40 událostí. Nejzasaženější je podle mluvčí hasičů Venduly Matějů Písecko a Českobudějovicko. „Nejvíce událostí máme konkrétně v Písku, Českých Budějovicích a blízkém okolí,“ uvedla.

Na několika místech v Českých Budějovicích jsou popadané stromy. Ty mají bohužel na svědomí také tragickou dopravní nehodu na Písecku, kde po pádu stromu na osobní auto zemřely dvě osoby. 

Některé obce kolem Českých Budějovic jsou kvůli bouřce bez elektřiny. Výpadky jsou hlášeny z Nového Roudného, Rožnova, Mokrého, Dubného nebo Litvínovic. Kvůli bouřce nejezdí také některé vlaky. Dočasnou výluku způsobila většinou porucha trakčního vedení nebo strom spadlý a železnici. Od večerních hodin tak nejezdí vlaky na trase Čížová - Vráž u Písku, Summerau - Horní Dvořiště, Včelná - České Budějovice nebo Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí.


Cesta z Českých Budějovic směrem do Dasného.


Bouře Na Sadech vyvracela stromy.

Výstrahu před velmi silnými bouřkami vydali meteorologové včera odpoledne. Dnes byla upřesněna na extrémní stupeň nebezpečí. Ten platí až do dnešní jedenácté hodiny večer. Poté je výstraha zmírněna a trvá do páteční páté hodiny ráno.

Přes Budějce se prohnala silná bouře

Čtvrtek, 8. července 2021, 18:47

Přes Budějce se prohnala silná bouře
Přes Budějce se prohnala silná bouře

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenáři Drbny

Štítky krimi, bouře, počasí, meteorologové, České Budějovice, bouřka, Jihočeský kraj, strom, okres Písek, okres České Budějovice, Písek, Rožnov, Litvínovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Budějce se prohnala silná bouře. Výstraha meteorologů platí do zítřejšího rána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.