Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Diamantová svatba: Manželé si po šedesáti letech znovu řekli ano

Šedesát let společného života si dnes připomněli manželé Morcheovi v obřadní síni budějcké radnice. Lásku a věrnost si slíbili 15. července 1961. Své sliby tak obnovili s takřka denní přesností.

Voják z povolání Karel a dětská zdravotní sestra Květoslava se seznámili na společenské akci ve Vyškově, kterou tam pořádala Vojenská akademie.

Životní partneři společně sdílejí všechny radosti i těžkosti, které život přináší. Bez vzájemné tolerance by to samozřejmě nebylo možné. Radost jim dělají čtyři vnoučata.

„Díky mé milované pravnučce jsem se dostala až do Dublinu, kde se narodila a dodnes tam s rodiči žije. V září půjde do první třídy. Škoda, že kvůli pandemické situaci nemůžou na naši oslavu přiletět, ale my si to určitě vynahradíme,“ říká Květoslava Morcheová.

Slavnostní obřad na radnici vedl náměstek primátora Petr Holický. „Jen málo lidem je dopřáno žít spolu šest desítek let. Myslím, že takové manželství může být poučením pro nás ostatní. Před deseti lety tady na radnici manželé oslavili zlatou svatbu, teď už diamantovou,“ řekl náměstek.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky diamantová, svatba, radnice, České Budějovice, Dublin, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diamantová svatba: Manželé si po šedesáti letech znovu řekli ano  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.