Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Začátečník bez praxe nebo machr ve svém oboru… Svou velkou příležitost tu dostane každý

PR článek

Dostat se z nejnižších pozic až do vedení provozu nebo celé firmy není zas až tak obvyklé, a už vůbec ne u velkých nadnárodních firem, které zaměstnávají stovky lidí. V centru Budějc však taková firma je. Ačkoliv mnoho Budějčáků stále netuší, co Viscofan CZ dělá, na jejich výrobky narážíme denně. Obaly a střívka na salámy, uzeniny nebo sýry pocházejí ve většině případů právě odtud a znají je také v dalších 110 zemích světa. Je o ně dokonce tak velký zájem, že firma každoročně navyšuje výrobu. Loni to bylo o 10 procent, letos ještě o něco víc.

Žádná firma se neobejde bez schopných lidí a ve Viscofanu to snad platí dvojnásob. Ačkoliv by se mohlo zdát, že výroba střívek je jen jednoduchá manuální práce, kterou z velké části obstarávají stroje, paleta pozic, které se ve firmě uplatní, je mnohem širší. Výroba je hnacím motorem firmy a s nárůstem poptávky po výrobcích roste také poptávka po pracovnících, kteří výrobní stroje obsluhují. Spolu s nimi pak ale také po všech technických profesích, které se o chod moderních mašin starají.

Výčet toho, co všechno lze ve Viscofanu dělat, rozhodně nekončí technickými profesemi. Firma má vlastní oddělení výzkumu a vývoje, které se považuje za nejlepší v celé skupině Viscofan, a také oddělení logistiky, které plně zaměstnává 80členný tým.

„Posily do výroby si umíme sami zaškolit, proto není potřeba žádná kvalifikace. A zajímavou práci nabízíme také specialistům. Uplatní se u nás elektrikáři, elektromechanici, seřizovači, obecně technici a technologové. Posilujeme také tým výzkumu a vývoje nebo logistiky,“ říká Martin Šilha, personální manažer společnosti.

Začínáte od píky? Nevadí, tady vám pomůžou.

Že se šikovní lidé, kteří mají ambice na sobě pracovat a prosadit se, posouvají na vyšší pozice, není jen prázdná fráze, ale reálný příběh mnoha zaměstnanců, kteří svou šanci ve Viscofanu využili. Mnozí z nich přitom přišli z úplně jiných oborů, nebo dokonce bez jakékoliv praxe a kvalifikace. Propracovaný systém zaškolování a dalšího vzdělávání je jedním z trumfů Viscofanu a všem zaměstnancům umožňuje maximální profesní růst. Chuť, ambice a snahu tu dokážou ocenit.   

Firma své lidi podporuje v růstu nejen zvyšováním kvalifikace ve své profesi, ale snaží se rozvíjet také jejich tzv. měkké dovednosti.

„Podporujeme například jazykové vzdělávání a finančně na něj přispíváme, což se hodí především těm zaměstnancům, kteří mají ambice dostat se na vyšší pozice, kde je už třeba komunikovat s dalšími podniky celosvětové skupiny,“ dodává Martin Šilha.

Vzdělávací program je jen jedním z mnoha benefitů, které firma svým lidem nabízí nad rámec nadstandardních odměn za práci. Přestože zaměstnává víc než 700 lidí, vztahy a atmosféru lze přirovnat k malé firmě rodinného typu. Tomu napomáhají i nejrůznější akce, které se tu pro zaměstnance, a často i pro jejich rodiny, pořádají. Grilovačky, sportovní turnaje, cyklovýlety, zájezdy do divadla nebo rybářské závody jsou jen malým výčtem aktivit, které stmelují pracovní týmy i celou firmu navzájem.

30 000 korun jako náborový příspěvek

Jak už bylo řečeno, úspěch a růst s sebou nesou i zájem o další pracovníky. Jen v minulém roce jich firma nabrala několik desítek a letos se poohlíží po dalších, kteří by svou kariéru chtěli spojit s moderní společností, světovým lídrem ve svém oboru. Zaklepat na dveře personálního oddělení nebo vytočit jeho telefonní číslo může opravdu každý – začátečník i machr ve svém oboru. Třeba právě tady, v centru Budějic, najdete vysněnou práci nebo začátek skvělé kariéry. Náborový příspěvek 30 000 korun, který firma aktuálně poskytuje, je pak už jen třešničkou na dortu příležitostí.

Možná, že hledají právě vás! Seznam všech poptávaných pozic najdete na webových stránkách zde nebo zde.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Viscofan, firma, práce, nábor, České Budějovice, výroba, kvalifikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátečník bez praxe nebo machr ve svém oboru… Svou velkou příležitost tu dostane každý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.