Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lipno Sport Fest a ČEZ Energy fest potvzují, že sport a hudba spolu ladí

PR článek

Ve druhé polovině srpna ožije lipenský areál sportem a také kulturou. Jubilejní desátý ročník Lipno Sport Festu odstartuje 14. srpna a nabídne ještě delší program než v předchozích letech. Potrvá celých šestnáct dní. Lipno se tak stane skvělým místem pro aktivní prožití posledních prázdninových dní.

Široký výběr sportů, bohatý kulturní program či zábava pro nejmenší. Letošní Lipno Sport Fest, který se koná od 14. do 29. srpna, nabídne všem návštěvníkům spoustu možností aktivní zábavy i nezapomenutelných zážitků. Stejně jako předešlé ročníky i ten letošní je pro všechny zcela zdarma. „Večerní program po všechny tři víkendy obohatí ČEZ Energy Fest a potvrdí tak, že sport a hudba jsou ideálním spojením a prostě jim to společně ladí,“ říká s úsměvem Kateřina Neumannová spolupořadatelka akce. 

Úvodní koncert se bude konat hned první den po slavnostním zahájení a těšit se můžete na výbornou zpěvačku a mimo jiné také vokalistku Karla Gotta, Dashu, která bude tradičně doprovázena orchestrem Pajky Pajk. Večer pak vyvrcholí s Jiřím Macháčkem a jeho kapelou MIG 21.  

Nabitý program celého Lipno Sport Festu potvrzuje, že nabídka ze sportovního odvětví bude opravdu bohatá. Na své si přijdou nadšení sportovci, rekreační atleti i začátečníci. Na výběr budou tradiční sporty jako fotbal, volejbal, veslování nebo cyklistika, ale také ty méně známé jako horský půlmaraton nebo spikeball. Lákadlem bude jistě volejbalová exhibice VK Jihostroj České Budějovice spolu s VK ČEZ Karlovarsko.

Druhý festivalový víkend se v rámci ČEZ Energy Festu představí ještě více hudebních skupin a interpretů. Program zahájí kapela Kašpárek v rohlíku, následovat budou Portless a Michal Hrůza. Večer pak bude patřit dvěma pánům, kteří už na velkých i malých pódiích odehráli několik stovek a možná i tisícovek koncertů. Jsou jimi slovenský zpěvák a skladatel Miro Žbirka a frontman kapely Lucie David Koller.

O hudební závěr celého festivalu se pak v pátek 27. srpna postarají Pískomil se vrací, Deaf Heart, anebo již několik let velmi oblíbený zpěvák Xindl X. Zcela poslední tóny, které se nádherně ponesou po lipenském jezeře do šumavských lesů budou patřit Mydy a Tata Bojs. Z hudebních akcí festivalu to ale není zdaleka všechno. Po tři večery, přesně od úterý 24. do čtvrtka 26. srpna se o večerní zábavu postarají Srdcovky ČRo Dvojky, tedy diskotéky na přání s Milošem Skalkou, Martinem Hrdinkou a Josefem Melenem. Navíc, hned v úterý 24. srpna bude Český rozhlas Dvojka vysílat živě přímo z festivalu pořad Odpoledne s Dvojkou s Mirkem Vaňurou. Od 13 do 16 hodin se tak můžete stát součástí vysílání a na místě také vyhrát digitální DAB+ rádio.

Na Lipno se chystá také mnoho profesionálních sportovců a olympioniků. Již poněkolikáté přijede úspěšný český paralympionik Jiří Ježek a setkat se můžete také s vodním slalomářem a kajakářem Vavřincem Hradílkem či jeho kolegyní slalomovou kanoistkou Amálií Hilgertovou. Pro nejmenší návštěvníky bude pravidelně připraven Klub lišáka Foxe a večerní pohádky. Chybět nebudou ani soutěže o hodnotné ceny.

Ohodnoť článek

Štítky Lipno Sport Fest, ČEZ Energy fest, sport, hudba, Vodní nádrž Lipno, ČEZ, hudební skupina, festival, zábava, kultura, Kateřina Neumannová, Karel Gott, Jiří Macháček, Vavřinec Hradilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno Sport Fest a ČEZ Energy fest potvzují, že sport a hudba spolu ladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.