Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V části Čech hrozí v sobotu večer a v noci na neděli silné bouřky

V části Čech, zejména ve středním pásu území, hrozí v sobotu večer a v noci na neděli silné bouřky s přívalovými srážkami až 40 milimetrů. Nárazy větru podle meteorologů mohou dosahovat kolem až 75 kilometrů za hodinu. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Varování s nízkým stupněm nebezpečí platí od sobotních 20:00 do nedělních 03:00 pro Prahu, celý Středočeský a Jihočeský kraj a pro části Plzeňského, Libereckého a Královéhradeckém kraje a pro část Vysočiny.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod.," uvedli meteorologové.

Nárazy větru mohou lámat větve stromů. ČHMÚ upozorňuje na to, že je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Řidičům doporučuje v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, počasí, předpověď, silné bouřky, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V části Čech hrozí v sobotu večer a v noci na neděli silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.