Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Takový zájem jsme nečekali, říká člen mobilního očkovacího týmu. První den přišla zhruba stovka lidí

Jihočeský mobilní očkovací tým vyrazil v úterý poprvé do terénu. Během prvního dne zdravotníci naočkovali zhruba stovku zájemců v Bezdědovicích a Sedlici. K dispozici měli na výběr z jednorázové vakcíny Johnson & Johnson nebo dvoudávkové Pfizer/Biontech. Zájem na obou místech, kde se očkovací tým zastavil, byl velký.

„Takový zájem jsme nečekali, ale jsme na něj připravení. Vakcíny máme dost. Přicházejí jednotlivci i celé rodiny. Očkovali jsme zájemce od 16 let. Byli tu mladí, lidé středního věku i senioři. Zdaleka nešlo jen o místní nebo obyvatele sousedních obcí,“ uvedl Michal Pelíšek, který je členem mobilního očkovacího týmu.

Očkování bez nutnosti registrace využila zhruba stovka lidí. „Pořád jsem měl na práci důležitější věci. Nestíhal jsem. Včera jsem četl na internetu, že se bude očkovat v Sedlici a dneska jsem jel kolem. Vzpomněl jsem si na to, tak jsem tu,“ shrnul zhruba šedesátiletý muž ze Strakonic. Mezi zájemci se objevila také o generaci mladší paní Kateřina. „Využila jsem toho, že je očkování přímo v Sedlici. Protože chci Pfizer, tak na druhou dávku pojedu do Strakonic,“ shrnula.

Očkovací tým zamíří ve čtvrtek do Vimperku a Volar. V sobotu pak bude pokračovat v Blatné. Jednodávkovou vakcínou bez nutnosti registrace se očkuje také v budějckém OČKU. Dvoudávková Pfizer/Biontech je pak k dispozici v centrech v Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Jihočeský kraj, očkování, covid, covid-19, mobilní očkovací tým, Pfizer, BioNTech, Sedlice, Johnson & Johnson, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takový zájem jsme nečekali, říká člen mobilního očkovacího týmu. První den přišla zhruba stovka lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.