Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strakonice postaví skatepark, plánují i opravy kulturního domu

Strakonice postaví v areálu Na Křemelce skatepark. Náklady budou téměř 13 milionů korun, hotovo by mělo být v červenci 2022. Město také plánuje další opravy kulturního domu, vybralo firmu, která připraví projektovou dokumentaci. Rozhodli o tom dnes radní. Přestavba kulturního domu vyjde až na 200 milionů korun.

Se skateparkem Na Křemelce počítá územní studie z roku 2011. Bude vedle zimního stadionu. Jezdit tam budou moci i lidé na kole, koloběžkách či bruslích. Ve výběrovém řízení zvítězila pražská firma Mystic Construkctions. Na Křemelce je ještě prostor pro nové veřejné kluziště.

„K tomu, abychom udělali skatepark, nás vedlo to, že v blízkosti je stávající skatepark, který ale už zdaleka nevyhovuje předpisům a z hlediska bezpečnosti je už prostě za zenitem. Zároveň je mezi komunitou mládeže velká poptávka po tomhle zařízení. Tak jsme se rozhodli za zimním stadionem, kde jsou k tomu vhodné prostory, zřídit plnohodnotný skatepark, na kterém se budou moci odehrávat i závody," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost).
 Město chce požádat o grant Nadaci ČEZ.

Strakonice také budou pokračovat v přestavbě kulturního domu, jejíž celkové náklady Oberfalcer odhadl na 150 až 200 milionů Kč. Kvůli vysoké sumě modernizuje radnice dům po částech. „Víme, že v minulosti nebyly na podobné stavby dotace a pravděpodobně ani nebudou," řekl místostarosta. Zatím je hotová první fáze za necelých 60 milionů, restaurace je nově v přízemí, což umožňuje rozvoj diváckého zázemí. Cílem je i vyšší kapacita domu, do jehož velkého sálu se teď vejde zhruba 500 diváků.

Radní dnes vybrali firmu, pražskou Energy Benefit Centre, která za necelých pět milionů zpracuje projektovou dokumentaci k dalším etapám. Zahrnou i opravu hlediště, vylepšení jevištní techniky. V druhé polovině příštího roku by mohlo mít město stavební povolení a zahájit práce.

Strakonice, v nichž žije asi 23 tisíc lidí, hospodaří letos se schodkovým rozpočtem s příjmy 513,8 milionu Kč a výdaji 623 milionů. Schodek je 109,2 milionu, město ho pokryje z peněz z minulých let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adámoz / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Štítky Strakonice, skatepark, investice, kulturní dům, oprava, ČEZ, Energy Benefit Centre a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice postaví skatepark, plánují i opravy kulturního domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.