Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Blíží se školní rok. Jak vybrat správný batoh? Bagmaster sází na kvalifikované zdravotní posudky a tři roky záruky

PR článek

Při vybírání školního batohu je třeba zvážit celou škálu faktorů, vždy je však třeba myslet především na zdraví dítěte. Zdravotně nezávadný batoh by měl být co nejlehčí, měl by obsahovat hrudní a bederní pás, záda by měl mít anatomicky tvarovaná, a měl by také obsahovat dostatek reflexních prvků. Ideální pak je, když má školní batoh zdravotní posudek od specialistů na dětskou ortopedii. Batohy od českého výrobce Bagmaster se tím pyšnit mohou.

Nejen ze zdravotního hlediska jsou dnes školní batohy a aktovky podstatně dokonalejší, než tomu bylo za dob rodičů dnešních prvňáčků. Dnes mohou rodiče svým ratolestem pořídit daleko kvalitnější batoh, než měli oni sami. Vychytanější design, reflexní prvky, odolnost, váha, zádový systém, materiál, komfort - vylepšení nastala za ta léta celá řada... Občas je však obtížné rozpoznat opravdu kvalitní batohy od těch, které se tak pouze tváří.

Český výrobce školních potřeb Bagmaster dlouhodobě sází na kvalifikované zdravotní posudky od specialistů na správné držení páteře a prevenci bolesti zad. Jako důkaz, že jsou batohy kvalitní a dlouho vydrží navíc dává ke každému svému batohu či aktovce jako jediný na trhu tři roky záruky. “Zdraví a bezpečí dětí pro nás bylo vždy na prvním místě, z toho důvodu posíláme naše batohy ke zdravotním posudkům, investujeme do inovací, a snažíme se ještě více zdokonalovat všechny naše batohy, aby přerostly v opravdové parťáky jak pro děti, tak pro jejich rodiče," říká Andrej Sitár - šéf produktového designu značky Bagmaster.

Výpověď nám poskytla také česká odbornice na dětskou rehabilitaci a spoluautorka několika publikací o stabilizaci páteře - MUDr. Kateřina Smíšková, která se rozhodla batohy Bagmaster “otestovat” po dobu jednoho měsíce i na svých dvou školačkách. “Batohy holky zaujaly svými designovými vychytávkami, takže mi ani nedalo moc práce přesvědčit je k tomu, aby si na sebe batohy vůbec vzaly. Mě však zajímalo spíše to, jakým způsobem batohy při plném zatížení rozloží váhu obsahu. Musím uznat, že batohy Bagmaster jsou samy o sobě velmi lehké a z ohledu rozložení váhy obsahu opravdu vychytané. Hodně dělá také bederní pás, bez kterého nutí plný batoh děti do předklonu a přetěžuje ramena a šíji. Batoh bez zapnutého bederního pásu není pro dětí zdravý batoh. U batohů Bagmaster mě potěšila také konstrukce popruhů a hrudního pásu, který drží popruhy u sebe a pomáhá tak dětem držet při chůzi napřímenou postavu. Popruhy navíc padnou dětem přesně do ramenní jamky, což je ze zdravotního hlediska přesně tak, jak by to mělo být.”

Při výběru batohu je třeba myslet také na dostatek reflexních prvků pro bezpečí dítěte. Jak si zkontrolovat reflex přímo v místě prodeje nám poradil Andrej Sitár. “Každý školní batoh by měl mít reflexní prvky ze všech stran. Na přední části batohu by mělo být minimálně 70 cm2 reflexních ploch a na bočních dílech potom minimálně 15 cm2. Reflexivitu batohu můžete při koupi vyzkoušet přímo na prodejně například vyfocením batohu pomocí mobilu s použitím blesku. Pokud jsou reflexní prvky zpracovány správně, měl by se Vám batoh na fotografii krásně rozsvítit. Existují i starší normy ČSN, ze kterých vycházejí požadavky na reflexní plochu, všechny batohy Bagmaster však tyto parametry s přehledem splňují, navíc se vždy snažíme reflexní plochu kreativně zakomponovat do samotného designu. Důkazem budiž náš letošní model pro prvňáčky LUMI 21 B, kde je reflexní plocha navíc i pod síťovinou a na velké ploše předního dílu. Reflex je zde barevný a aplikovaný v netradičním tvaru.”

Český výrobce školních potřeb Bagmaster nabízí ke všem svým batohům i aktovkám tři roky záruky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky batoh, BAGMASTER, škola, aktovka, design

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se školní rok. Jak vybrat správný batoh? Bagmaster sází na kvalifikované zdravotní posudky a tři roky záruky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.