Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pocitová mapa v Budějcích naznačila, která místa lidem vadí

V Českých Budějovicích se lidé v letních dnech nejraději pohybují v okolí řeky nebo v parcích. Ukázala to pocitová mapa, kterou vedení město pro obyvatele připravilo. Podle ní patří mezi nejoblíbenější lokality ve městě Sokolský ostrov, park Stromovka nebo stezky v okolí Vltavy a Malše. Město se chce naopak zaměřit na místa, která lidem v horku nevyhovují. Novinářům to řekli zástupci vedení města.

Podle pocitové mapy lidi nevnímají příznivě náměstí Přemysla Otakara II., Lannovu třídu, Senovážné náměstí, okolí nákupních center s velkými parkovišti bez stromů nebo hlavní silnice Husova, Pražská, Nádražní a Mánesova.

Město chce omezit přehřívání v době letních veder a zlepšit hospodaření s dešťovou vodou. „Fungování města nejlépe znají ti, kteří se v něm pohybují. Proto jsme chtěli využít znalostí a zkušeností místních a zapojit je do přípravy plánu na zvýšení odolnosti města vůči suchu, horku nebo třeba přívalovým dešťům," uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

Podle pocitové mapy patří mezi nejzranitelnější oblasti zpevněné plochy náměstí a parkovišť, okolí hlavních dopravních tahů či sídliště a rozsáhlé průmyslové areály bez dostatku zeleně. „Zvláště pak do těchto míst, kde se každý den pohybuje velké množství lidí, budou směřovat návrhy účinných opatření. Budeme se jim věnovat v průběhu druhé fáze prací na strategii letos na podzim,“ dodal Moravec.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky pocitová, mapa, město, počasí, České Budějovice, Vltava, Malše, Stromovka, Přemysl Otakar II., Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocitová mapa v Budějcích naznačila, která místa lidem vadí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.