Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE akreditovala nové programy

PR článek

Od nového akademického roku, který začne 20. září, otevře českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) tři nové programy – dva navazující magisterské – Strojírenství a Znalectví a třetí bakalářský Business Analytik. „Věřím, že další rozšíření studijních možností naši studenti ocení,“ říká Petr Oros, ředitel vnějších vztahů VŠTE.

Proč právě tyto tři?
Vychází to ze zaměření naší vysoké školy, která je polytechnicky, profesně orientovaná a klade velký důraz na propojení s regionem. Ukazuje-li se dlouhodobě, že zde je poptávka trhu práce, snažíme se na to reagovat i našimi studijními programy.

Která kritéria tedy rozhodují?
Pro VŠTE to zpravidla bývá nedostatek odborníků v dané oblasti a poptávka zaměstnavatelů. To je koneckonců i jedno ze základních poslání vysokého školství.

Zároveň tím ale studentům nabízíme další velmi atraktivní studijní směry, po jejichž dokončení by neměli mít problém nalézt uplatnění. Ale i školu samotnou to posunuje opět výš, to je zřejmé.

Jak je to s přihláškami, mohou se uchazeči ještě přihlásit?
Zmíněné programy jsou u nás žhavou novinkou, nicméně obratem byly zařazeny do aktuálního přijímacího řízení a je tedy možné se na ně přihlásit do 31. srpna. Přihlášky pak uchazeči mohou podat přímo u nás na webu – www.VSTECB.cz

Asi není náhoda, že dva obory jsou inženýrské?
Je to přirozený vývoj. Naše VŠTE je nejmladší veřejnou vysokou školou v Česku, založenou v roce 2006, a prvních osm let zde byly akreditované pouze bakalářské obory. Následně se pak v březnu 2014 akreditoval historicky první magisterský program, kterým se staly Logistické technologie. O získání magisterské akreditace pro jeden z našich klíčových technických oborů jsme velmi stáli. A totéž bezezbytku platí i o novém inženýrském studiu Strojírenství. Jinak řečeno, neustále pracujeme na kvalitě našich programů. V tomto případě tak budou moci naši bakaláři pokračovat v navazujícím studiu v prostředí, které znají. To by mělo posílit i jejich setrvání v regionu, protože kvůli inženýrskému studiu museli odcházet mimo kraj, kde pak často nacházeli pracovní uplatnění.

Naopak Znalectví je úplnou novinkou.
A neméně atraktivní, protože je otevřen se specializací Oceňování podniku a navazuje na profesně zaměřené bakalářské programy Ekonomika a management a Podniková ekonomika. Absolventy naučí pochopit hodnoty a stanovení ceny podniku, vytvořit znalecký posudek, odhad ceny závodu nebo řídit vrcholový cíl podniku, jímž je růst jeho hodnoty pro vlastníky. Důraz klade na ekonomiku a právo ve znalecké oblasti. Stejně důležité ale je kvalitní personální zajištění akreditovaných programů.

Mimochodem, jde o čtvrtý a pátý inženýrský studijní programy. Dosud bylo možné na VŠTE titul Ing. získat v programech Pozemní stavby, Logistika a Podniková ekonomika.

Co si pak představit za bakalářským oborem Business Analytik?
Jeho absolvent se stane specialistou na podnikové procesy, schopným je analyzovat a optimalizovat. Ať již ve výrobě, financích, ekonomice nebo personalistice. Změny v ekonomice probíhají velmi rychle a firmy na ně musí být připravené a umět reagovat. A právě v tom jim chceme pomoci. Někdo takové procesy musí signalizovat a řešit, harmonizovat do vnitřního prostředí podniku, což budou právě absolventi byznysový analytici.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, akreditované programy, nový rok, výuka, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, vysoká škola, ekonomika, studium, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE akreditovala nové programy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.