Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pro lidi se zdravotním omezením není lehké sehnat dobré zaměstnání. Já se do práce těším každý den, říká zaměstnanec Kenting Service

PR článek

Jiří Berný v životě zvládl překonat onkologické onemocnění. Nemoc mu však přinesla trvalé následky, kvůli kterým má lékařsky diagnostikovanou částečnou invaliditu. Sedmačtyřicetiletý Budějčák i tak každé ráno vstává a těší se do práce. Zaměstnání našel v chráněných dílnách Kenting Service. O změně nepřemýšlí. Najít si uspokojivou práci prý není pro člověka s handicapem zrovna snadné a v Kenting Service vychází jeho potřebám maximálně vstříc.

Po hale chráněné dílny Kenting Service na budějcké Pekárenské ulici se Jiří Berný pohybuje většinou v doprovodu svého paletového vozíku. „Dělal jsem tu už spoustu prací a bavilo mě to všude. Teď mám na starosti logistiku: vozím krabice se šrouby a dalšími komponenty tam, kam je potřeba,” vysvětluje se pan Berný.

O nabídce práce v Kenting Service se prý dozvěděl z internetu. Nastoupil před pěti lety a o tom, že by měl v dohledné době skončit, rozhodně neuvažuje. „Máme tu super kolektiv. Například tady paní z kanceláře, to jsou zlatíčka,” usmívá se a zdraví procházející kolegyni.

Najít rozumné místo není lehké, o to víc si ho vážím

Poté, co prodělal onkologické onemocnění a částečně mu ochrnuly nervy v rukou, pobírá částečný invalidní důchod. Mít práci, která ho uspokojuje, bere jako privilegium. „Pro zdravotně handicapovaného člověka není snadné najít si rozumné místo,” svěřuje se. O to víc si ho člověk váží, když ho pak najde,” dodává.

Chráněná dílna na Pekárenské mu vyhovuje i z hlediska pracovního vytížení. „Směny máme od půl osmé do dvou. Jenom ranní. Na to si člověk zvykne lehce,” říká zkušený pracovník a oceňuje přitom i dopravu do práce. Zastávka autobusu MHD se totiž nachází jen pár desítek metrů od areálu dílny.

Nejedeme na normy, snažíme se vycházet vstříc

Chráněné dílny Kenting Service jsou dceřinou společností firmy Kenting Trade. V Českých Budějovicích provozuje Kenting Service dvě chráněné dílny - na Pekárenské ulici a v ulici Františka Škroupa. Dohromady firma dává práci zhruba sedmdesáti handicapovaným lidem.

Spolu s panem Berným našla v budějcké chráněné dílně práci další zhruba sedmdesátka lidí. Určitý typ zdravotního handicapu -ať už fyzický či duševní - mají všichni. Předmětem jejich práce je balení tesařských vrutů či a jiných komponentů do krabiček. „Našimi klienty jsou významné rakouské a německé firmy. Dbáme proto na vysokou kvalitu našich výstupů,” říká jednatel společnosti Kenting Trade Václav Bílý

K zaměstnancům podle něj firma přistupuje s respektem a ohledem na potřeby každého z nich. „Na rozdíl od jiných firem nevedeme žádné pevné normy. Máme zhruba určeno, kolik by toho který pracovník měl udělat a pokud to splní, dostane navíc ještě bonus. Pokud ne, nic se neděje. Rozhodně na nikoho netlačíme,” vysvětluje Bílý.

Vzhledem ke zdravotním omezením zaměstnanců přistupují ke každému velmi individuálně. „Máme několik úrovní náročnosti práce a pokud by nějaká činnost byla na někoho už moc, najdeme mu vhodnější úkol,” popisuje Bílý.

Zároveň potvrzuje slova pana Berného o dobrém kolektivu a obecné spokojenosti se zaměstnáním. „Tři čtvrtiny zaměstnanců tvoří lidé, kteří u nás pracují dva a více let. Z hlediska oboru máme velmi nízkou fluktuaci,” pochvaluje si vedoucí.

Nové posily vítány

Stěžovat si nemůže ani na nedostatek zakázek. Naopak. Díky dobré kvalitě balících služeb nemá chráněná dílna nouzi o zákazníky a stále tak hledá nové posily. „Rádi ve svých řadách přivítáme nové tváře,” vzkazuje Bílý. 

Aktuálně prý potřebují posílit na obou pracovištích. „V chráněné dílně na ulici Františka Škroupa máme volné pozice pro pracovníky skladu a manipulační pracovníky, pracovníky na kompletační práce a pracovníky provozu-mistry,“ upřesňuje Bílý. „A posily sháníme také do dílny na Pekárenské ulici, opět jde o pracovníky či pracovnice na kompletační práce a pracovníky provozu-mistry,“ doplňuje. Všechny pozice jsou vhodné i pro ženy. 

Těšit se podle něj mohou na respektující prostředí a skvělý kolektiv. „Každý, kdo chce pracovat si u nás nakonec najde spoustu přátel a stejně jako pan Berný i svoje spokojené místo,” uzavírá jednatel.

KOMU SE HLÁSIT
Jaroslava Eiblová
Vedoucí provozu
KENTING SERVICE s.r.o. - PEKÁRENSKÁ
Pekárenská 738/54, České Budějovice 4, 37004 České Budějovice
E-mail: Service2@kentingservice.cz
Telefon: 607 647 597

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky chráněná dílna, kenting trade, jiří berný, balící služby, balení, šrouby, František Škroup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lidi se zdravotním omezením není lehké sehnat dobré zaměstnání. Já se do práce těším každý den, říká zaměstnanec Kenting Service  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.