Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj pomůže Chlumu u Třeboně s nákupem zdravotního střediska. Poskytne mu dotaci

Jihočeský kraj poskytne dotaci 3,5 milionu korun na nákup zdravotního střediska v Chlumu u Třeboně. Majitel chce budovu prodat a v případě, že by ji nekoupila obec, hrozilo by podle náměstka hejtmana Tomáše Hajduška, že bude využita ke komerčním účelům. Tomu chce kraj zabránit a pomoct obci se zachováním dostupné zdravotní péče.

Budova, ve které zdravotní středisko sídlí, patří soukromému majiteli. Obyvatelé Chlumu u Třeboně ve středisku najdou dětského i praktického lékaře, zubaře, rehabilitace a lékárnu. Majitel se rozhodl budovu prodat a přednostně ji nabídl obci. Pokud by budovu obec nekoupila, hrozilo by, že se budou muset služby přesunout jinam a dům bude sloužit k soukromým účelům.

Kraj se proto rozhodl poskytnout Chlumu dotaci ve výši 3,5 milionu korun, která by s nákupem střediska pomohla. „Peníze z Krajského investičního fondu byly už pro tento rok zcela vyčerpány. V tomto případě jsme se ale rozhodli Chlumu pomoci,“ uvedl náměstek hejtmana Tomáš Hajdušek. s tím, že je nutné, aby zde zůstala zachována zdravotní péče.

O návrhu na poskytnutí dotace rozhodnou krajští zastupitelé na nejbližším jednání. „Byl jsem se na místě podívat a s majitelem i paní starostkou o situaci hovořil. Protože je zde riziko časového prodlení, předložíme návrh na poskytnutí dotace na nejbližší jednání zastupitelstva, které se uskuteční ve čtvrtek 9. září 2021,“ dodal Hajdušek.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Jihočeský kraj, dotace, zdravotní středisko, zdravotní péče, Chlum u Třeboně, Tomáš Hajdušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj pomůže Chlumu u Třeboně s nákupem zdravotního střediska. Poskytne mu dotaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.