Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová školka U Parku poprvé přivítala dvě desítky předškoláků

Devatenáct hlubockých předškoláků přišlo 1. září do zbrusu nové školky. Se startem nového školního roku byl zahájen i provoz nového odloučeného pracoviště Mateřské školy Hluboká v areálu U Parku.

Projekt Vznik nového odloučeného pracoviště MŠ „U parku“ v Hluboké nad Vltavou byl spolufinancován Evropskou unií. „Jsme rádi, že jsme rekonstrukci nevyužitého objektu, kde kdysi bývala rybárna, stihli na den přesně právě včas k zahájení nového školního roku. Více než dvě desítky míst, které nové odloučené pracoviště naší mateřské školy nabízí, by nám vzhledem k zájmu rodičů ve stávajících prostorách chyběly,“ uvedl při slavnostním zahájení provozu opravdu krásné, novotou vonící moderní školky v těsné blízkosti zámeckého parku starosta Hluboké Tomáš Jirsa

Město tak ke stávajícím prostorám v Ruské a Masarykově ulici získalo dalších 24 míst pro nejmenší děti. Celkem tak nabízí pro předškolní výchovu kapacitu více než sto devadesát míst a o děti se stará na třicet zaměstnanců.

„V novém školním roce nám nastupuje prvních devatenáct nejmenších dětí od dvou a půl do čtyř let, z nichž některé jsou do školky vůbec poprvé, tak jim přejme, aby se jim v nové školce líbilo,“ říká Jana Fellinghauerová, která se od prvního září stává na základě výsledků výběrového řízení novou ředitelkou MŠ Hluboká. Slavnostní otevření se proto neobešlo bez obrovské kytice a potlesku ve stoje pro odcházející ředitelku paní Danielu Remtovou.

„Naše paní ředitelka pracovala pro Hlubokou neuvěřitelných dvaačtyřicet let. Je to člověk, který pro město odvedl neskutečnou práci a já jí musím za nás všechny, s nimiž po ty dlouhé roky spolupracovala, a hlavně za ty zástupy dětí, které pomáhala vychovávat, hrozně moc poděkovat. A to, že otevíráme naší novou krásou školku, je její velká zásluha,“ poděkoval Daniele Remtové starosta Tomáš Jirsa. A symbolicky „do nebe“ i letos zesnulému dlouholetému šéfovi investiční oddělení hlubocké radnice Petru Smrčkovi, který stál u zrodu projektu nové školky.

Rekonstrukci nevyužívaného objektu bývalé výrobny kaviáru realizovala v rekordním čase tří měsíců hlubocká stavební společnost Demostav, v čele s jednatelem Martinem Sedlickým na základě projektu Dagmar Polcarové. Paní architektka má v úmyslu v blízkosti areálu nové školky doplnit zázemí města o další veřejně prospěšnou stavbu, jíž bude domov pro seniory, a parkové a odpočinkové plochy. V sousedství školky právě vzniká nový osvětlený přechod pro bezpečnější cestu nejen dětí do zámeckého parku. Celková cena rekonstrukce včetně velké protihlukové stěny a venkovních úprav je necelých 9,9 milionu korun, z toho 3,9 milionu představují evropské prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu IROP.  

Pro rodiče je k dispozici sedm parkovacích míst, školka má provozní dobu od 6.30 – 16.30 a učitelkou, pověřenou vedením odloučeného pracoviště, je Monika Savulová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky školka, U Parku, Hluboká nad Vltavou, mateřská škola, projekt, Tomáš Jirsa, Evropská unie, Hluboké, Ruské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová školka U Parku poprvé přivítala dvě desítky předškoláků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.