Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihozápad republiky v pátek ojediněle zasáhnou silné bouřky

Jihozápadní polovinu Čech v pátek odpoledne a večer ojediněle zasáhnou silné bouřky, doprovázené silným větrem a přívalovým deštěm. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se budou úhrny srážek pohybovat kolem 35 milimetrů.

Upozornění před silnými bouřkami platí konkrétně pro Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj pro pátek od 14:00 do 22:00.

Podle meteorologů při bouřkách v těchto oblastech hrozí rozvodnění malých toků či zatopení podchodů a sklepů. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. „Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce by řidiči měli snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ informoval ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, meteorologové, počasí, bouřky, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihozápad republiky v pátek ojediněle zasáhnou silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.